Skip to main content

EgyptAir: Τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν δείχνουν έκρηξη στο αεροπλάνο

Δεν υπάρχει ολόκληρο ανθρώπινο μέλος, η λογική εξήγηση είναι ότι σημειώθηκε έκρηξη, δηλώνει η αιγυπτιακή ιατροδικαστική υπηρεσία.

Για έκρηξη μέσα στο Airbus της EgyptAir κάνει λόγο η αιγυπτιακή ιατροδικαστική υπηρεσία, την ώρα που τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα.

Πιο αναλυτικά, αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου δήλωσε ότι τα στοιχεία από τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής δείχνουν έκρηξη στο αεροσκάφος.

«Δεν υπάρχει ολόκληρο ανθρώπινο μέλος», είπε στο AP ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Η λογική εξήγηση είναι ότι σημειώθηκε έκρηξη», εκτίμησε, αναφέροντας παράλληλα ότι έχουν ήδη περισυλλεγεί περίπου 80 μικρά ανθρώπινα μέλη, τα οποία πρέπει να εξεταστούν.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα ενδεχόμενα γύρω από τη συντριβή της πτήσης MS804 παραμένουν ανοιχτά, με αρκετούς να κάνουν λόγο ακόμη και για τρομοκρατικό χτύπημα.

Νωρίτερα, ο Χάνι Γκαλάλ, από την ομάδα ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων δήλωσε πως αν βρεθούν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, η ανάκτηση των δεδομένων τους θα γίνει στην Αίγυπτο.

«Εάν το μαύρο κουτί εντοπιστεί και έχει υποστεί ζημιές, τότε θα σταλεί στο εξωτερικό για ανάλυση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αεροναυτιλίας, Εχάμπ Μοχιελντίν, σημείωσε ότι οι αιγύπτιοι αξιωματούχοι δεν κατέγραψαν ότι το αεροπλάνο έκανε ελιγμούς.

Κι ενώ όλοι αναζητούν απαντήσεις για την τραγωδία, οι Αιγύπτιοι εξακολουθούν να αναζητούν το κουφάρι του Airbus με υποβρύχια ρομπότ σε βάθος 3 χλμ.

Το Airbus A320 με 66 επιβαίνοντες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο συνετρίβη την Πέμπτη βόρεια της Αλεξάνδρειας. Από τους επιβαίνοντες, οι 30 ήταν Αιγύπτιοι, οι 15 Γάλλοι, οι δύο Ιρακινοί, ενώ υπήρχαν επιβάτες από την Αλγερία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, τον Καναδά, το Κουβέιτ, την Πορτογαλία, τη Σαουδική Αραβία και το Σουδάν.