Skip to main content

Egyptair: Θεσσαλονίκη – Κάιρο με 4 πτήσεις από τον προσεχή Ιούνιο

Ισχυρό ενδιαφέρον για την αεροπορική σύνδεση του Κάιρου και με το αεροδρόμιο της Καβάλας. Δηλώσεις του υπευθύνου της Egyptair για Ελλάδα και Κύπρο.

Τη σύνδεση του αεροδρομίου «Μακεδονία» με το Κάιρο με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από την 1η Ιουνίου 2017 προγραμματίζει η Egyptair. Το συγκεκριμένο σχέδιο υπάρχει από πέρσι στα πλάνα της αεροπορικής εταιρείας της Αιγύπτου, αλλά δεν υλοποιήθηκε λόγω της οικονομικής αστάθειας που υπήρχε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αίγυπτο, γεγονός που καθιστούσε το εγχείρημα εξαιρετικά αβέβαιο.

Όπως σημείωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σαλάχ Ταουφίκ, υπεύθυνος της Egyptair για την Ελλάδα και την Κύπρο, υπάρχει από την πλευρά της εταιρίας ισχυρό ενδιαφέρον για την αεροπορική σύνδεση του Κάιρου με το αεροδρόμιο της Καβάλας, καθώς οι Αιγύπτιοι εκτιμούν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη χώρα τους από τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουν οι αρμόδιοι παράγοντες της Αιγύπτου να επαναφέρουν την επισκεψιμότητα της χώρας τους στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την επανάσταση στη χώρα το 2011, όταν μέχρι το 2010 δεχόταν 14,7 εκατ. επισκέπτες. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ο Οργανισμός Τουρισμού της Αιγύπτου θα διαθέσει τα επόμενα τρία χρόνια 63 εκατ. δολ. για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Αιχμή της καμπάνιας θα είναι ο προσιτός εξωτισμός της Αιγύπτου και φυσικά η ιστορία, μιας και η Αίγυπτος διαθέτει περίπου το 25% των αρχαιοτήτων που έχουν ανακαλυφθεί στον πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ετέθη το θέμα της ασφάλειας, καθώς η πτώση του τουρισμού στην Αίγυπτο τα τελευταία πέντε χρόνια οφείλεται στο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί μετά τα γεγονότα της αραβικής άνοιξης. Σύμφωνα με τους Αιγύπτιους παράγοντες η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται γρήγορα. Κάτι που αποδεικνύεται από το  γεγονός ότι επαναρχίζουν σταδιακά οι τακτικές αεροπορικές πτήσεις ευρωπαϊκών εταιριών από και προς τα αεροδρόμια της χώρας. Άλλωστε –είπαν χαρακτηριστικά- σήμερα κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με απόλυτη βεβαιότητα τα ασφαλή μέρη στον πλανήτη. Και πρόσθεσαν ότι η Αίγυπτος είναι, πλέον, όσο ασφαλής ήταν πριν από τα γεγονότα του 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την κρίση τη χώρα επισκέπτονταν για τουρισμό 50.000 Έλληνες το χρόνο, αριθμός που τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 50% και τώρα στόχος είναι να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος, καθώς –όπως σημείωσαν- οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες ενδυναμώνονται διαρκώς με βασικούς άξονες τον τουρισμό και την ενέργεια.