Skip to main content

Εκατοντάδες νεκροί στην Ακτή Ελεφαντοστού

Τουλάχιστον 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στο Ντουεκέ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Τουλάχιστον 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στο Ντουεκέ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. «Έχουμε πληροφορίες ότι τουλάχιστον 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 29 Μαρτίου σε διακοινοτικές συγκρούσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Δωροθέα Κριμιτσά.

Αξιωματούχοι της επιτροπής βρέθηκαν στην περιοχή πριν δύο ημέρες. «Οι συνάδελφοί μας είδαν εκατοντάδες πτώματα...υποπτευόμαστε πως πρόκειται για διακοινοτική βία. Από την Δευτέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Αλασάνε Ουατάρα, του αναγνωρισμένου από την διεθνή κοινότητα προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, ανακοίνωσε σήμερα πως βρέθηκαν «αρκετοί ομαδικοί τάφοι» στις δυτικές περιοχές της χώρας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο.

Η κυβέρνηση του Ουατάρα ενημερώνει «τους πολίτες της χώρας και την διεθνή κοινή γνώμη ότι βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι στη Δυτική Ακτή Ελεφαντοστού και συγκεκριμένα στις περιοχές Τουλεπλέου, Μπλολεκίν και Γκουίλιο και δράστες δεν είναι άλλοι από τις δυνάμεις, τους μισθοφόρους και τους παραστρατιωτικούς του Λοράν Γκμπάγκμπο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.