Skip to main content

Εκατοντάδες ποδηλάτες στους δρόμους της Ξάνθης

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, φορώντας ένα μπλουζάκι με μήνυμα «ποδήλατο στην πόλη» και στόχο να διαδώσουν την ιδέα του συγκεκριμένου μέσου μετακίνησης, συμμετείχαν στον ποδηλατικό Γύρο Ξάνθης 2010, στο
Άνθρωποι όλων των ηλικιών, φορώντας ένα μπλουζάκι με μήνυμα «ποδήλατο στην πόλη» και στόχο να διαδώσουν την ιδέα του συγκεκριμένου μέσου μετακίνησης, συμμετείχαν στον ποδηλατικό Γύρο Ξάνθης 2010, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης.

Εκατοντάδες ποδηλατών, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, πήραν μέρος χθες σε μία νέα διαδρομή που περιελάμβανε όλη την κεντρική οδική αρτηρία της πόλης, με αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης.

Οι συμμετέχοντες θέλησαν να ενημερώσουν τους πολίτες πως το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει ένα καθημερινό μέσο μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας, πως είναι φιλικό προς το περιβάλλον και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λύση για την κίνηση στην πόλη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στον τερματισμό, ο δήμαρχος, Μιχάλης Στυλιανίδης, τίμησε τον γνωστό ποδηλάτη και εμπνευστή του θεσμού, Αντώνη Μαστράφη, για την πολυετή δράση του στη διάδοση του ποδηλάτου, ενώ προτάθηκε στην επόμενη διοργάνωση να υπάρξει «θορυβώδης» κίνηση των ποδηλατών με σφυρίχτρες και κόρνες, ώστε να γίνει ακόμη πιο αισθητή η παρουσία του ποδηλατικού κινήματος.

Από την όλη εκδήλωση, την παράσταση «έκλεψε» ο μίνι ποδηλατικός γύρος, στον οποίο πήραν μέρος παιδιά, κάτω των έξι ετών, με βοηθητικές ρόδες ή μη.