Skip to main content

Εκδήλωση - συζήτηση στο ΠΑΜΑΚ με αφορμή την παράσταση Peace Talk

Η συζήτηση θα γίνει το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, από τις 11 το πρωί έως τις 3 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το «Εργαστήριο Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου» του Τμήματος ΒΣΑΣ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη τις γυναίκες -συντελεστές του θεατρικού δρώμενου, «Peace Talk. Η πρόβα για την αληθινή συμφιλίωση», διοργανώνοντας εκδήλωση - συζήτηση.

Το θέμα της συζήτησης είναι: «Αστικές εμπειρίες: Γυναικεία εξαίρεση και επιθυμία, θρυμματισμένη μνήμη και κρυφό σώμα» και θα γίνει το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, από τις 11 το πρωί έως τις 3 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η παράσταση «Peace Talk. Η πρόβα για την αληθινή συμφιλίωση», θα ανέβει στον κινηματογράφο Αλέξανδρος της Θεσσαλονίκης, αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για ένα θεατρικό δρώμενο στο οποίο εννέα γυναίκες της Κομοτηνής, χριστιανές και μουσουλμάνες, μιλούν για την πόλη τους, τη ζωή μέσα σε αυτή, τα κρυφά, τα φανερά και τα ανείπωτα. Βασίζεται σε ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής και επιτέλεσης, είναι υπό την επιμέλεια της Χριστιάνας Λαμπρινίδη, και διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συζήτηση «Αστικές εμπειρίες: Γυναικεία εξαίρεση και επιθυμία, θρυμματισμένη μνήμη και κρυφό σώμα» συμμετέχουν οι: Άννα Βιδάλη, Τάνια Βοσνιάδου, Θωμάς Κοροβίνης, Αίγλη Μπρούσκου και Χριστιάνα Λαμπρινίδη. Συντονίζει η Φωτεινή Τσιμπιρίδου και σχολιάζουν οι γυναίκες-πρωταγωνίστριες της παράστασης.

Το Peace Talk έρχεται να ανακαλέσει και να προκαλέσει θρυμματισμένες μνήμες και αναπαραστάσεις ειρηνικής ή συγκρουσιακής αστικής συμβίωσης σε ετερογενή περιβάλλοντα.

Αναζητούνται σημασίες και νοήματα σε θεατρικές ή καθημερινές ενσώματες εμπειρίες υπαγωγής, αντίστασης και ενδυνάμωσης, σε μύθους, στην προφορική παράδοση και σε λογοτεχνικές αναπαραστάσεις.

Την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 10:30 το βράδυ, στο Καφενείο ΝΕΟΝ (Ίωνος Δραγούμη 34) ο Θωμάς Κοροβίνης θα δώσει συναυλία με «Ανατολίτικο τραγούδι».