Skip to main content

Εκδήλωση για τα κτίρια και την ενέργεια από το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Οι εξελίξεις στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση με τίτλο Κτίριο&Ενέργεια που διοργανώνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Οι εξελίξεις στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων, στις τεχνικές και στα υλικά θερμομόνωσης καθώς και στην περιβαλλοντική αξιολόγηση κτιρίων θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση με τίτλο “Κτίριο&Ενέργεια”, που διοργανώνει η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου, από τις 6 έως τις 8.30 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί παράλληλα η δυνατότητα που προσφέρεται σε συνεργασία με το δίκτυο ενεργειακών συμβούλων Λειψίας για πρακτική άσκηση στη Γερμανία.

"Ο κτιριακός τομέας είναι υπεύθυνος για σχεδόν 40% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ στη χώρα μας η τελική κατανάλωση ενέργειας στον κτιριακό τομέα κυμάνθηκε στο 34% της συνολικής ζήτησης ενέργειας.

Καθώς ο κτιριακός τομέας αποτελεί έναν τόσο μεγάλο χρήστη ενέργειας, με συνεχώς αυξητικές τάσεις, η εξοικονόμηση ενέργειας και η μεγαλύτερη διείσδυση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελούν βασικούς στόχους της ΕΕ στη προσπάθεια της για μείωση της ενεργειακής της εξάρτησης αλλά και για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου".

Η είσοδος είναι δωρεάν για φοιτητές και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ενέργειας καθώς και για όλους εκείνους που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Εγγραφή: Για την εγγραφή σας, κάντε κλικ εδώ.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα.

Για πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, κάντε κλικ εδώ.