Skip to main content

Εκδήλωση για τετράποδους φίλους στήθηκε την Κυριακή στην Πυλαία

Για δεύτερη χρονιά ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη διοργάνωσε τη γιορτή φιλοζωΐας Bark in the Park στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας.

Στην «dog yoga» πρακτική σε στάσεις Hatha Yoga, μυήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι επισκέπτες και τα αγαπημένα τους τετράποδα, στη διάρκεια της 2ης γιορτής φιλοζωΐας «Βark in the Park» του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας.

Με το σύνθημα: «Ψιτ σκύλε, βάλε λουρί και φέρε τον... άνθρωπο σου!» οι σκύλοι ξεφάντωσαν παρέα με τα αφεντικά τους και η ημέρα ήταν και φέτος μια μοναδική εμπειρία φιλοζωΐας.

Την εκδήλωση αφιερωμένη στα αδεσποτάκια του δήμου και όλα τα σκυλάκια διοργάνωσε και φέτος ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Doggo, την 1η ελληνική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους. Στον χώρο λειτούργησε φωτογραφική έκθεση με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τετράποδα, καθώς και στιγμιότυπα που απαθανάτισαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παρακολουθήσουν και στο ηλεκτρονικό βιβλίο «Υιοθέτησε ένα αδεσποτάκι» στο www.pilea-hortiatis.gr.

Οι επισκέπτες μαζί με τα κατοικίδια τους είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, καθώς η ομάδα του Doggo αναζητώντας τα τελευταία trends για τους αγαπημένους τετράποδους φίλους έδωσε τη δυνατότητα σε κατοικία και ιδιοκτήτες να συμμετάσχουν στην 1η πρακτική Doga (Dog Yoga) σε στάσεις Hatha Yoga. Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εξελίχθηκε με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό υπό την εποπτεία του yoga studio My Practice και της Χριστίνας Σαρρή, πιστοποιημένης δασκάλας Yoga (International Yoga Federation), ενώ οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα συμμετοχής, η οποία αναρτήθηκε μέσα στην εκδήλωση.

Στη διάρκεια της γιορτής τα σκυλάκια μπορούσαν να γνωριστούν μεταξύ τους και να απολαύσουν λαχταριστές λιχουδιές από τον πρώτο μπουφέ για σκύλους. Την ίδια στιγμή στη γιορτή υιοθεσίας του «Bark in the Park» όσοι έψαχναν σκυλάκι, τους δόθηκε η δυνατότητα να υιοθετήσουν κάποιο χαριτωμένο αδεσποτάκι, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, όπως η Φιλοζωική Πανοράματος, η Φιλοζωική Ωραιοκάστρου και ο Αδέσποτος Πλανήτης. Την τιμητική του είχε και το «Dog Park», στο οποίο οι τετράποδοι συμμετέχοντες απόλαυσαν δραστηριότητες agility αλλά και έναν εξαιρετικό παιχνιδότοπο, αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτούς.

Επιπλέον για τους μικρούς επισκέπτες λειτούργησε οργανωμένος παιδότοπος, που πρόσφερε δημιουργική απασχόληση, φιλοζωικά παιχνίδια, storytelling και άλλες διασκεδαστικές δράσεις, ενώ περίπτερα από pet shop, grooming centers και ομάδες του χώρου πρόσφεραν δωρεάν δείγματα, δώρα, συμβουλές και υπηρεσίες, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πιο αναλυτικά στις ιστοσελίδες: www.pilea-hortiatis.gr www.doggo.gr