Skip to main content

Εκδήλωση για την Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δ. Κορδελιού Ευόσμου

Μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου θα παρακολουθήσουν και θα συμμετάσχουν δράσεις για την Εβδομάδα Κινητικότητας.

Διαδραστική εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 πμ - 12 μ.μ. στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου.

Στόχος η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε ζητήματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας και την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής στη διαμόρφωση κυκλοφοριακών συνθηκών φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου θα παρακολουθήσουν και θα συμμετάσχουν στις ακόλουθες δράσεις:

"Ενημερώνομαι για θέματα οδικής ασφάλειας & κυκλοφοριακής αγωγής". Εκπαιδευτές του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ενημερώνουν τα παιδιά για τις βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας, με στόχο την καλλιέργεια κυκλοφοριακής συνείδησης και παιδείας.

"Γνωριμία με τα αρχαία Ελληνικά παιχνίδια". Πρόκειται για αθλητικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία και την εξέλιξη του παιχνιδιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας που προβλέπει μεταξύ άλλων την προώθηση της κοινής χρήσης των δημόσιων χώρων.

Εργαστήριο ζωγραφικής με θέμα: "Κυκλοφορώ καλύτερα στην Πόλη μου".

"Μαθαίνω Ποδήλατο". Εκπαιδευτική βιωματική δράση που έχει στόχο να προωθήσει τη χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης και να αποκαλύψει στα παιδιά τα "μυστικά" του ποδηλάτου.

Επενδύοντας στη σπουδαιότητα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ως βασικού πυλώνα για την οικοδόμηση της σύγχρονης φυσιογνωμίας της πόλης, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής καινοτομίας συμμετέχοντας ως εταίρος στο έργο βιώσιμης αστικής κινητικότητας "InnovaSump" και εκπονώντας στο Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, καλλιτεχνικά εργαστήρια και διαδραστικά παιχνίδια που οργανώνει το Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε συνεργασία με τη Δ/νση Παιδείας & Κοινωνικής Προστασίας και τη Δ/νση Αθλητισμού-Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.