Skip to main content

Εκδήλωση με θέμα: Εθελοντισμός και Αξίες Ζωής από ΑΓΣ και ΧΑΝΘ

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Γεώργιος Τσιάκαλος ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με κεντρικό πυρήνα την προσφορά και τον εθελοντισμό.

Eκδήλωση με θέμα: «Εθελοντισμός και Αξίες Ζωής» διοργάνωσαν στο πλαίσιο της τριετούς συνεργασίας τους ο Σύλλογος Φίλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και η ΧΑΝΘ.
 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φιλοξένησε τους καλεσμένους της εκδήλωσης καθώς και το κοινό της πόλης που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα εθελοντισμού. Τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης  καλωσόρισαν οι Ιωάννης Σωσσίδης, Πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Γιώργος Βιλδιρίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ο Δρ. Πάνος Κανέλλης, Προέδρος της Σχολής. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Γεώργιος Τσιάκαλος ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με κεντρικό πυρήνα την προσφορά και τον εθελοντισμό.

Ο κ. Τσιάκαλος αναφέρθηκε στο  φλέγον θέμα του προσφυγικού μέσα από το οποίο εξηύρε τη προσφορά των απλών ανθρώπων και στη βοήθεια που προσφέρουν όλο αυτό το διάστημα στους πρόσφυγες που καταφτάνουν στη χώρα μας. Επίσης, συνέδεσε την προσφορά των δυο σωματείων ΧΑΝΘ και Συλλόγου Φίλων στην ιστορία της Θεσσαλονίκης και την ανάπτυξη της πόλης γενικότερα.

Σημαντική ήταν και η παρουσία της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη ως πρόεδρος της Action Aid Hellas. Η κ. Μητσοτάκη παρουσίασε το έργο της Action  Aid  και την πολύτιμη ανταπόκριση του κόσμου στις προσπάθειες του οργανισμού να στηρίξει παιδιά της Αφρικής.

Στα πλαίσια του προγράμματος American Music Abroad την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά το σχήμα «Laura Cortese and the Dance Cards», οι οποίες βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένες από το Αμερικανικό Προξενείο.