Skip to main content

Εκδήλωση με θέμα τα νέα βοηθήματα για άτομα με χαμηλή όραση στο ΑΠΘ

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διασπορά της πληροφορίας ύπαρξης μίας εστίας βοήθειας για τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης στο ΑΠΘ.

«Νέες προοπτικές - νέα βοηθήματα για τα άτομα με χαμηλή όραση» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η ομάδα «Αχτίδα Φωτός», το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

«Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διασπορά της πληροφορίας ύπαρξης μίας εστίας βοήθειας για τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης στο ΑΠΘ και η διάχυση ενός ελπιδοφόρου μηνύματος στα άτομα αυτά, που τόσο το έχουν ανάγκη» αναφέρει ο Υπεύθυνος Προγράμματος «Αχτίδα Φωτός», Καθηγητής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Καραμπατάκης.

Τα Άτομα με Χαμηλή Όραση θα μπορούν, μέσω του Κέντρου Ενημέρωσης του Εργαστήριου Πειραματικής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ, να επικοινωνούν και να ενημερώνονται για τις όλες τις θεραπευτικές εξελίξεις αλλά και για τα νεώτερα βοηθήματα που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία, με τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στη χρήση και αξιοποίησή της προς όφελός τους.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ (τηλ. 2310 999924)