Skip to main content

Εκδήλωση της ΠΚΜ: Ξυλοπόδαροι - κουνούπια στη Νέα Παραλία (φωτο)

Το έντυπο ενημερωτικό υλικό περιελάμβανε πληροφορίες για την αποφυγή δημιουργίας εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους

Ξυλοπόδαροι - κουνούπια εμφανίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Μοίραζαν φυλλάδια και ενημέρωσαν τους περαστικούς για τα μέτρα προστασία από τα κουνούπια. Το έντυπο ενημερωτικό υλικό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πληροφορίες για την αποφυγή δημιουργίας εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους (κατοικίες κ.ά.).

Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο, στην παραλία Θεσσαλονίκης (περιοχή Λευκού Πύργου-Βασιλικού Θεάτρου) και υλοποιούνται από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του επίγειου έργου καταπολέμησης κουνουπιών.

Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, είναι να ενημερωθεί το κοινό για τα μέτρα που μπορεί να λάβει, προκειμένου να προστατευτεί από την όχληση ή τον κίνδυνο του τσιμπήματος των κουνουπιών, αφού προηγουμένως γνωρίσει το κουνούπι από κοντά. Για τον σκοπό αυτό, στο περίπτερο θα υπάρχουν ειδικά κατασκευασμένα για την εκδήλωση ενυδρεία με ζωντανές προνύμφες κουνουπιών, όπου οι επισκέπτες, και ειδικά τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα στάδια εξέλιξης προνυμφών των κουνουπιών και να μάθουν για τα γένη και τα είδη τους.