Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
x

Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Σάββας Αναστασιάδης διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του πρώτου ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη την Κυριακή 13 Μαΐου στο Βασιλικό Θέατρο.

Εκδήλωση με τίτλο «Πόντος Παντού», προς τιμήν του Πόντιου κοσμοναύτη Θεόδωρου Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλου διοργανώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης και αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Μαΐου στις 12:00 στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης, ενώ σε αυτή θα συμμετέχει η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

Στο ποντιακό τραγούδι θα είναι ο Γιάννης Τσιτιρίδης και στην ποντιακή λύρα ο Φάνης Κουρουκλίδης. Θα συμμετέχει και το χορευτικό συγκρότημα Ποντιακού Συλλόγου Αυγής Λαγκαδά, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Νίκος Καπέλιος.

Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλος είναι ο πρώτος ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης. Ο Πόντιος κοσμοναύτης του οποίου οι γονείς, ο αδερφός και συγγενείς του κατοικούν στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, έχει στο ενεργητικό του πέντε ταξίδια, συνολικά 537 ημέρες παραμονής στο διάστημα και έχει «περπατήσει» 52 ώρες στο κενό.

Κατέχει την έκτη θέση μεταξύ όλων των Κοσμοναυτών στον κόσμο και αποτελεί φυσικά μία Παγκόσμια προσωπικότητα, και κάνει τη χώρα μας περήφανη. 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ