Skip to main content

Χαλκιδική: Εκδηλώσεις απογειώνουν το «αθωνικό καλοκαίρι»

Σειρά επτά μουσικών εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται από τις 30 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου στην Αμμουλιανή.

Όταν η μουσική συναντά το απόλυτο φυσικό καλοκαιρινό σκηνικό, όταν ο πολιτισμός «χορεύει» πάνω στη λευκή «λιανή Άμμο» της Αμμουλιανής, όταν οι αισθήσεις τσαλαβουτούν στα αιγαιοπελαγίτικα νερά και όταν το μάτι χάνεται στην κορυφή του ευλογημένου Άθωνα, τότε το «λιανηΆμμου Festival» παίρνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σάρκα και οστά και υποδέχεται με αξιώσεις τους καλοκαιρινούς επισκέπτες ολόκληρης της προαθωνικής χερσονήσου!

Πρόκειται για σειρά επτά μουσικών εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται από τις 30 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου στην Αμμουλιανή και φιλοδοξεί για μία ακόμη χρονιά να αποτελέσει την κορυφαία πολιτιστική πρόταση του «αθωνικού καλοκαιριού».

Το «λιανηΆμμου Festival» εστιάζει στην παρουσίαση ενός καλοκαιρινού μουσικού μοντέλου, που συνδυάζει τις ποπ και rock συναυλίες με ελληνικά λαϊκά ακούσματα αλλά και έθνικ μουσικές της γης, ενισχύοντας την άποψη ότι τα ελληνικά καλοκαίρια είναι πάντα στενά δεμένα με τις ποιοτικές μουσικές βραδιές.

Το festival ανοίγει (30.7.16) με το μουσικό παιχνιδοθέαμα του σχήματος «Κρουστόφωνο», το οποίο παρουσιάζει εξαιρετική μουσικοπαιδαγωγική παράσταση με τίτλο «καλοκαίρι γειά σου». Στη συνέχεια η πρωτοποριακή εκδήλωση με τίτλο «από τα βαλς στα τσιγγάνικα και από τα ταγκό στο Χατζηδάκη...» (5.8.16) δίνει την ευκαιρία στους Άκη Αρχοντή και Γιώργο Λόλα να πραγματοποιήσουν μαγικό μουσικό ταξίδι με βιολί, ακορντεόν και τραγούδι. Τη σκυτάλη παίρνει η Φωτεινή Βελεσιώτου (8.8.16), η οποία συναντά στην Αμμουλιανή φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών, ενώ η Ελένη Πέτα μας ταξιδεύει στη Μεσόγειο (13.8.16) μέσα από ένα νοερό ταξίδι στις μουσικές της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Στις 17.8.16, η διαχρονική και κεφάτη Μαριώ δίνει ρεσιτάλ ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, απογειώνοντας μουσικά την αυγουστιάτικη νύχτα, ενώ στις 20.8.16 ο μοναδικός Ross Daly και η Κέλυ Θωμά αποχαιρετούν το festival μέσα από ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, ανανεώνοντας το πολιτιστικό ραντεβού για το επόμενο «αθωνικό καλοκαίρι»!

Η είσοδος στις δραστηριότητες του «λιανηΆμμου Festival», το οποίο πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Αμμουλιανής, στο Bar Restaurant The Roost ή στον οργανωμένο χώρο του Island Beach Bar είναι ελεύθερη.