Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την 4η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ

Ο Σύλλογος «SOS Tροχαία Εγκλήματα Θεσσαλονίκης» διοργανώνει συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων αρμόδιων φορέων για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας

Εκδήλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την οδική ασφάλεια και την αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων διοργανώνει, με αφορμή και την 4η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ, ο Σύλλογος «SOS Tροχαία Εγκλήματα Θεσσαλονίκης», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Οι εκδήλωση ανακοινώθηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο Σύλλογος στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, κατά την οποία παρατέθηκαν ορισμένα στοιχεία σχετικά με την κοινωνική διάσταση του ζητήματος τω τροχαίων ατυχημάτων. Στην συνέντευξη συμμετείχαν ο κ. Μπένος, ο κ. Καράγιωργας καθώς και η κα Μελαχρινή Λιάκου, ως εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού.

Επικαλούμενοι στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι διοργανωτές επεσήμαναν πως η ταχύτητα αποτελεί βασικό παράγοντα τροχαίων ατυχημάτων, σημειώνοντας πως ο περιορισμός της κατά 5% μπορεί να συμβάλλει στην αποτροπή έως και 30% θανατηφόρων τροχαίων:

Η εκδήλωση - συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 19:00, στο Κτήριο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

η Εύα Μπαμπαλώνα, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα»,

ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής του ΑΠΘ, Αλέξης Μπένος,

ο πρόεδρος της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, Αντώνης Καράγιωργας,

ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Σουρβίνος,

ο Δρ. Συγκοινωνιολογίας - ΕΔΠ Πολυτεχνείου ΑΠΘ, Δημήτριος Ναλμπάντης, και

ο Δημήτρης Αντωνίου, φυσικός και ερευνητής τροχαίων συμβάντων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο Σύλλογος «SOS Tροχαία Εγκλήματα Θεσσαλονίκης» πρόκειται να υποστηρίξει τη συναυλία που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού "Ο Κλειγένης", την ερχόμενη,  Κυριακή 14 Μαΐου στις 20:00, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ.

Η συναυλία γίνεται στην μνήμη της Μαρίας Κ. και του Νίκου Κ., θύματα τροχαίων δυστυχημάτων. Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλη και υποστηρίζεται από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ.

Στην συναυλία θα συμμετέχει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «Ο Κλειγένης» και η Χορωδία Δήμου Βόλβης. Μαέστρος θα είναι ο Σταύρος Καραμάνης.

Η είσοδος στην συναυλία κοστίζει 10 ευρώ.