Skip to main content

Έκδοση Έλληνα καταζητούμενου για εγκληματική δραστηριότητα Hell Angels

Ο καταζητούμενος είχε συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την έκδοση ενός 49χρονου Έλληνα που φέρεται ως μέλος της λέσχης μοτοσικλετιστών Hell Angels και καταζητείται από τις ισπανικές αρχές για εγκληματική δραστηριότητα. Ο καταζητούμενος είχε συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος.

Αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι να αποσταλούν τα  διευκρινιστικά έγγραφα από τη Μαδρίτη, και χθες παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου. Ο εισαγγελέας πρότεινε την έκδοση του στην Ισπανία. Ο 49χρονος δήλωσε άγνοια για τις κατηγορίες που του αποδίδονται λέγοντας μόνο ότι "δεν ξέρω γιατί με ζητούν". Στη συνέχεια, συνελήφθη, εκ νέου, και κρατείται καθώς προβλέπεται σχετική διαδικασία για εκδοθεί από την Εισαγγελία Εφετών.  

Από την έρευνα των ισπανικών αρχών και την παρακολούθηση των τηλεφώνων, από "κοριό" παγκόσμιας εμβέλειας, προέκυψε ότι ο Έλληνας καταζητούμενος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον φερόμενο ως "εγκέφαλο" των Hell Angels (Αγγέλων της Κολάσεως). Σύμφωνα με τα έγγραφα των Ισπανών, ο αρχηγός της οργάνωσης προσπαθούσα να επεκτείνει εγκληματικές δραστηριότητες σε άλλες χώρες  και να επενδύσει κεφάλαια για άμεσα κέρδη από την πορνεία.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι ισπανικές αρχές έχουν τεκμηριώσει διάφορες μορφές παράνομων ενεργειών που αποδίδονται στην παραπάνω οργάνωση και αφορούν απειλές, εκβιασμούς κ.α, που εκτελούν τα μέλη της, αποτελώντας σημαντικές πηγές χρηματοδότησης. Ακόμη προέκυψε ότι χρησιμοποιούνται διαδικασίες ,για την αποφυγή των αστυνομικών και δικαστικών ερευνών, όπως είναι η χρήση τηλεφωνικών αριθμών ασφαλείας, τρόπων επικοινωνίας που δυσκολεύουν την παρακολούθηση και πλαστών εγγράφων.

Οι «Αγγελοι της Κόλασης» είναι λέσχη μοτοσικλετιστών που οδηγούν κατά κανόνα τις γνωστές μηχανές Χάρλεϊ Ντέιβιντσον. Ιδρύθηκε στις 17 Μαρτίου 1948 στην Καλιφόρνια και έχει περισσότερα από 230 παραρτήματα σε 27 χώρες - και στην Ελλάδα.

Οι αμερικανικές αλλά και οι ευρωπαϊκές διωκτικές υπηρεσίες έχουν συντάξει κατά καιρούς αναφορές σύμφωνα με τις οποίες πολλά κλαμπ των Hell Angels στο εξωτερικό - κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη και στη Σκανδιναβία - δεν αρκούνται μόνο στην αγάπη τους για τα δίτροχα αλλά στεγάζουν εγκληματική δράση ορισμένων μελών τους που αφορά ανθρωποκτονίες, διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς, σωματεμπορία κ.α.

φωτο αρχείου