Skip to main content

Έκδοση ελληνικού ομολόγου σε δολάρια

Η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των προσπαθειών της να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης του Μαΐου σχεδιάζει να προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού δανείου, αξίας 5-10 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα
Η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των προσπαθειών της να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης του Μαΐουσχεδιάζει να προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού δανείου, αξίας 5-10 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση, καθώς συρρικνώνεται η ζήτηση για τα ομόλογά της στην Ευρώπη, αναμένεται να στραφεί στους αμερικανούς επενδυτές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δανειακές ανάγκες του Μαΐου ανέρχονται σε περίπου 10 δισ. ευρώ, δηλαδή 13,5 δισ. δολάρια.

«Η Ελλάδα επιθυμεί να διαφοροποιήσει την επενδυτική της βάση με αυτή την έκδοση, το οποίο σημαίνει να προσελκύσει αναπτυσσόμενα funds αλλά και άλλους επενδυτές», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχους στην εφημερίδα.

Οι Financial Times, επικαλούμενοι ανώνυμη κυβερνητική πηγή, αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα οργανώσει ταξίδι στις ΗΠΑ μετά τις 20 Απριλίου. Εκεί, ο υπουργός Οικονομικών θα κάνει road shows σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Λος Άντζελες.