Skip to main content

Εκδρομή - θρίλερ στην Ελβετία για μαθητές από την Άρτα

Όμηροι, χωρίς χρήματα και εισιτήρια, έμειναν 50 μαθητές και τρεις συνοδοί τους στην Ελβετία, οι οποίοι έπεσαν θύματα απάτης από ταξιδιωτικό γραφείο.

«Όμηροι», χωρίς χρήματα και εισιτήρια, έμειναν 50 μαθητές και τρεις συνοδοί τους στην Ελβετία, οι οποίοι έπεσαν θύματα απάτης από ταξιδιωτικό γραφείο.

Οι μαθητές λυκείου της Άρτας και οι τρεις καθηγητές συνοδοί τους που έκαναν εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία είχαν πληρώσει όλοι τους από 320 ευρώ για την εκδρομή και το πακέτο περιελάμβανε διαμονή σε ξενοδοχείο, εισιτήρια επιστροφής κλπ.

Όταν, ωστόσο, μαθητές και καθηγητές έφτασαν στην Ελβετία με έκπληξη διαπίστωσαν ότι το γραφείο ταξιδίων με έδρα την Αθήνα τους είχε εξαπατήσει. Είχε πάρει τα χρήματα αλλά δεν είχε κλείσει ούτε ξενοδοχείο, ούτε και εισιτήρια επιστροφής.

Μαθητές και καθηγητές έντρομοι συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονταν σε μια ξένη χώρα χωρίς χρήματα ούτε για τη διαμονή τους, ούτε φυσικά και για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή έχουν κινητοποιηθεί οι γονείς των μαθητών, βουλευτής του νομού Άρτας, αλλά και τα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών προκειμένου να βρεθεί λύση, ώστε το γκρουπ να επιστρέψει Ελλάδα.