Skip to main content

ΕΚΕ: Ενημέρωση προς τους παραγωγούς για το συμπύρηνο ροδάκινο

Η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος εφιστά την προσοχή στους παραγωγούς της για την κατάλληλη ποιότητα ενόψει της συγκομιδής που ξεκινά τις επόμενες μέρες.

Την αναγκαιότητα παράδοσης στις βιομηχανίες της κατάλληλης ποιότητας του συμπύρηνου ροδάκινου επισημαίνει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, σε ενημέρωσή της προς τους παραγωγούς της.

Η συγκομιδή ξεκινάει τις επόμενες ημέρες και όπως είναι γνωστό, η ελληνική κομπόστα ροδάκινου, αλλά και ο χυμός του και το κατεψυγμένο του προϊόν, κατέκτησαν εδώ και πολλά χρόνια την παγκόσμια αγορά.

Αυτό, όπως αναφέρεται στηρίχτηκε σε δύο προϋποθέσεις:

Α) την άριστη ποιότητα πρώτης ύλης και συνεπώς τελικού προϊόντος
Β) το ανταγωνιστικό κόστος

«Δυστυχώς, τα δύο τελευταία χρόνια, που είχαμε μειωμένη παραγωγή, η ποιότητα του συμπύρηνου ροδάκινου που παρέλαβαν τα εργοστάσια ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, υποβαθμισμένη, με κύριο χαρακτηριστικό τα άγουρα-πράσινα ροδάκινα. Αυτό δημιούργησε δυσκολίες διάθεσης του προϊόντος», αναφέρει η Ένωση και προσθέτει:

«Φέτος, μπορούμε να φτιάξουμε τη χρονιά ανάκαμψης. Οι παραγωγοί πρέπει να παραδώσουν τη γνωστή καλή ποιότητα του παρελθόντος για να ξανακατακτήσουμε τις αγορές.
Αυτό απλά σημαίνει να παραδώσουν ροδάκινα ΚΙΤΡΙΝΑ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΑΡΟΣ 110 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ».