Skip to main content

Έκκληση Κικίλια για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη για μια ενιαία και συνολική εφαρμοσμένη στρατηγική ασφάλειας και άμυνας.

Έκκληση στους υπουργούς και τους αξιωματούχους ξένων κρατών, της ΕΕ και των διεθνών οργανισμών που συμμετέχουν στο συνέδριο του «Economist» το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα, «να ενώσουν οι χώρες τους τις φωνές τους με την Ελλάδα στο θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα για πάνω από 100 ημέρες στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη», απηύθυνε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στη θεματική ενότητα του συνεδρίου για τις προκλήσεις στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό γεωστρατηγικό μέρος της Ευρώπης και υπογράμμισε την ανάγκη για μια ενιαία και συνολική εφαρμοσμένη στρατηγική ασφάλειας και άμυνας, καθώς και αποκλιμάκωσης των εντάσεων και των θερμών επεισοδίων. «Οι ηθικοί φραγμοί στο πού και πώς χρησιμοποιείται η τεχνολογία -ενδεικτικά αναφέρω: πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα, fake news, δολιοφθορές κ.τ.λ.- είναι μια μεγάλη πρόκληση η οποία πηγαίνει μαζί με τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης» προσέθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε τη σημασία της ασφάλειας για την οικονομική ανάπτυξη. Ειδικότερα, τόνισε πως προκειμένου να υπάρχουν επενδύσεις και άρα συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και άνοδο του βιοτικού επιπέδου ενός λαού, η ασφάλεια είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη. «Εμείς στην Ελλάδα, το σταυροδρόμι τριών ηπείρων, βρισκόμαστε σε κρίση με περιοριστικές οικονομικές πολιτικές τα τελευταία 9 χρόνια. Γι' αυτό χρειαζόμαστε και δουλεύουμε και για τα τρία: ασφάλεια, επενδύσεις και ανάπτυξη» σημείωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.