Skip to main content

«Εκκωφαντικές σιωπές»: Αφιέρωμα στις έγκλειστες γυναίκες

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 21 Μαϊου (16.00-18.00) στην αίθουσα Έφεσσος Ephessus 1-2, στο πλαίσιο του Money Show 2017.

Αφιερωμένη σε έγκλειστες, γυναίκες, μητέρες στην πλειοψηφία τους, που βιώνουν και τη στέρηση των παιδιών τους, είναι η εκδήλωση «Εκκωφαντικές σιωπές. Ελλήνιον» που θα γίνει την Κυριακή 21 Μαϊου (16.00-18.00) στην αίθουσα Έφεσσος Ephessus 1-2, στο πλαίσιο του Money Show 2017.

Στις γυναίκες αυτές, αλλά και στην πορεία της εθελοντικής ομάδας «Ελλήνιον» μέσα στις φυλακές, αφιερώνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση.

«Δεν υπάρχουν παραβάτες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και φιλάνθρωπες κυρίες, αλλά άνθρωποι που σμιλεύονται μέσα από μια ουσιαστική σχέση που ναι, υπάρχει στη σωφρονιστική διαδικασία».

Αυτό επισημαίνουν τα μέλη της ΜΚΟ Ελλήνιον μιλώντας για την εμπειρία τους από το «Εργαστήρι Γλώσσας και Λογοτεχνίας» στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης.

Αυτή η δημιουργική επικοινωνία αποτυπώνεται για μία ακόμη χρονιά στη συλλογή ποιημάτων και κειμένων «Εκκωφαντικές σιωπές έγκλειστες συναντήσεις ΙΙΙ»

Μιλούν και διαβάζουν ποίηση των έγκλειστων γυναικών:

Θεοχάρης Ρουσάκης προϊστάμενος Κοινωνικής Προστασίας στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης.

Θεοδώρα Λειψιστινού φιλόλογος Πρ του «Ελλήνιον»

Δημήτρης Κωστόπουλος επ Εφέτης Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Μαρία Κομπατσιάρη, εικαστικός

Στελίνα Μαργαριτίδου , δημοσιογράφος

Πάρις Παρασχόπουλος, συνθέτης

Συντονίζει η Αντιπρόεδρος του «Ελλήνιον» Μαλαματή Βαλάκου

Θα ακουστεί μελοποιημένη από τον Πάρι Παρασχόπουλο, ποίηση των έγκλειστων γυναικών.