Skip to main content

Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο με 205.000 ευρώ από τη Θέρμη

Εξιχνιάσθηκε από τις αστυνομικές αρχές περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου από εταιρεία που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης

Τρεις είναι οι δράστες της κλοπής χρηματοκιβωτίου, το Νοέμβριο του 2016, από εταιρεία που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από έρευνα, εξιχνίασαν την κλοπή του χρηματοκιβωτίου, εντός του οποίου υπήρχαν 205.000 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί ηλικίας 45, 32 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς. Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτοι είναι ήδη κρατούμενοι σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος νεαρής γυναίκας για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Οι τρεις άντρες, αφού διέρρηξαν επιχείρηση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης, εισήλθαν στο εσωτερικό της και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε το μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ αφαίρεσαν επιπλέον χρήματα, τρείς συσκευές κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικές συσκευές από χώρους της εταιρείας.

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν φορτηγό της επιχείρησης στο οποίο προκάλεσαν φθορές, το οποίο λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, ο 28χρονος δράστης, σε προγενέστερο χρόνο, μαζί με συνεργούς του, διέρρηξε εταιρεία στην περιοχή της Αγχιάλου, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.