Skip to main content

Επισημοποιήθηκε το deal όλων των εποχών - Στη Γιούβε ο Ρονάλντο (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης γνωστοποίησε τη μετακίνηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ στη «Μεγάλη Κυρία» ευχαριστώντας τον για όσα πέτυχε φορώντας τη φανέλα της

Αποδεκτή έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης την πρόταση της Γιουβέντους για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και συνεπώς ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θα συνεχίσει την καριέρα του στη «Μεγάλη Κυρία».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, η «βασίλισσα» γνωστοποιεί πως ικανοποίησε την επιθυμία του 33χρονου επιθετικού ευχαριστώντας τον για την προσφορά του ενώ καταγράφει τα όσα πέτυχε με τη φανέλα των «μπλάνκος» πετυχαίνοντας 451 γκολ σε 438 παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η πρωταθλήτρια Ευρώπης για το σπουδαίο deal:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοινώνει ότι ανταποκρινόμενη στη θέληση και την επιθυμία που εξέφρασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, συμφώνησε την παραχώρησή του στη Γιουβέντους.

Σήμερα, η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της σε έναν παίκτη που έχει αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο και που είναι ένας από τους λαμπρότερους στην ιστορία της ομάδας μας και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Πέρα από τους τίτλους, τα τρόπαια και τους θριάμβους στους αγωνιστικούς χώρους σε αυτά τα 9 χρόνια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν παράδειγμα αφοσίωσης, δουλειάς, υπευθυνότητας, ταλέντου και βελτίωσης.

Έχει γίνει ο τοπ σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με 451 γκολ σε 438 παιχνίδια. Κατέκτησε συνολικά 16 τιτλους και 4 Champions League. Σε ατομικό επίπεδο, με τη φανέλα της Ρεάλ κατέκτησε 4 Χρυσές Μπάλες και 3 Χρυσά Παπούτσια ανάμεσα σε άλλα.

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι πάντα ένα από τα μεγάλα σύμβολα και μία μοναδική αναφορά για τις επόμενες γενιές.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάντα το σπίτι σου».

«Ευχαριστώ τη Ρεάλ, ήθελα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου»

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ευχαρίστησε τη «Βασίλισσα» για «την αγάπη και τη στοργή» που έλαβε όλα αυτά τα χρόνια υπογραμμίζοντας πως ήθελε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του γι' αυτό και ζήτησε από τους «μερέγχες» να αποδεχθούν το αίτημά του ώστε να μετεγγραφεί στη «Μεγάλη Κυρία».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο 33χρονος πρώην πλέον επιθετικός των «μπλάνκος»:

«Αυτά τα χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην πόλη της Μαδρίτης ήταν τα πιο χαρούμενα στη ζωή μου. Έχω μόνο μεγάλα συναισθήματα και μεγάλο σεβασμό για την ομάδα αυτή, για το άθλημα αυτό και την πόλη αυτή. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω τους πάντες για την αγάπη και την στοργή που έλαβα όλα αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο, πιστεύω ότι έφτασε η στιγμή για να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και για τον λόγο αυτό ζήτησα από την ομάδα να αποδεχθεί την μεταγραφή μου. Αισθάνομαι έτσι, και ζητώ από όλους και ειδικότερα τους οπαδούς μου να με καταλάβουν.

Ήταν πραγματικά εννέα καταπληκτικά χρόνια. Ήταν 9 μοναδικά χρόνια. Ήταν όλα θαυμάσια για εμένα, χρόνια μεγάλων επιτυχιών, αποφάσεων αλλά και σκληρά χρόνια γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μεγάλες απαιτήσεις. Αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι ποτέ δεν θα ξεχάσω ότι διασκέδασα το ποδόσφαιρο εδώ με μοναδικό τρόπο.

Είχα εξαιρετικούς συμπαίκτες και στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια, ένιωσα πάντα στην θέρμη και την αποδοχή του κόσμου και όλοι μαζί κερδίσαμε 3 Champions League στη σειρά και 4 πρωταθλήματα σε πέντε χρόνια. Και με την βοήθειά τους, βέβαια, αλλά σε προσωπικό επίπεδο είχα την χαρά να κερδίσω 4 Χρυσές Μπάλες και 3 Χρυσά Παπούτσια. Όλα αυτά στο διάστημα της παραμονής μου σε αυτή την τεράστια ομάδα.

Η Ρεάλ έχει κερδίσει την καρδιά μου, και εκείνη της οικογένειάς μου, και για αυτό το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ευχαριστώ την ομάδα, τον πρόεδρο, τους υπεύθυνους, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τους ιατρούς, και όλους όσους εργάζονται σε αυτή ακούραστα κάθε μέρα.

Ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για όλους τους οπαδούς και για το ισπανικό ποδόσφαιρο. Σε αυτά τα 9 χρόνια είχαν θαυμάσιους παίκτες μπροστά από εμένα. Εκφράζω τον σεβασμό και την αναγνώριση μου για όλους.

Έζησα πολλά και γνωρίζω ότι έφτασε ο χρόνος για έναν νέο κύκλο. Φεύγω αλλά αυτή τη φανέλα, αυτό το σήμα το "Santiago Bernabéu" θα συνεχίσουν να είναι μέσα μου όπου και να είμαι...

Ευχαριστώ σε όλους, και φυσικά, όπως είπα και πριν από 9 χρόνια που ήρθα: Ζήτω η Μαδρίτη!».

Το ξεχωριστό αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Σέρχιο Ράμος

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Σέρχιο Ράμος είπε το δικό του ξεχωριστό «αντίο» στον Ρονάλντο μέσω twitter δηλώνοντας πως ήταν «ευχαρίστηση» για τον ίδιο να αγωνιστεί στο πλευρό του προσθέτοντας πως κέρδισε μία «ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης».

Χαρακτηριστικά, το μήνυμα του αρχηγού της πρωταθλήτριας Ευρώπης:

«Κριστιάνο, τα γκολ σου, οι αριθμοί σου και όλα όσα κερδίσαμε μαζί, μιλούν από μόνα τους. Κέρδισες μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Ως Μαδριλένοι, θα σε θυμόμαστε πάντα. Ήταν ευχαρίστησή μου που αγωνίστηκα στο πλευρό σου. Πολλά φιλιά και καλή τύχη».