Skip to main content

Εκλογές-μήνυμα στην κυβέρνηση θέλει ο Σαμαράς

Ανεβάζει τους τόνους ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον πρωθυπουργό και καλώντας τα στελέχη του κόμματος για μεγαλύτερη προσπάθεια εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Ανεβάζει τους τόνους ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον πρωθυπουργό και καλώντας τα στελέχη του κόμματος για μεγαλύτερη προσπάθεια εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Μιλώντας στη 2η σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την κριτική του στον Γ. Παπανδρέου με αφορμή τα όσα φέρεται να έχει πει στον κ. Γιούνκερ.

«Ποτέ ξένος Πρωθυπουργός δεν διέσυρε την χώρα του στο εξωτερικό. Ένας Πρωθυπουργός υπερασπίζεται την χώρα του την διαφημίζει, δεν είναι ουδέτερος σχολιαστής που την επισκέπτεται αραιά και που» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι όλοι οι Έλληνες δεν είναι διεφθαρμένοι. Ο Αντ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβει τα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει αμέσως μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται να πάρει πρόσθετα μέτρα. «Πρόκειται για παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου ή για νέο μνημόνιο για μετά τις εκλογές, πρέπει να μας το ξεκαθαρίσει άμεσα ο Πρωθυπουργός» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε ενάντια στην σύσταση εξεταστικής για την οικονομία που θα φορά μόνο την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ και καταλόγισε φόβο και ατολμία στον πρωθυπουργό. «Η ΝΔ δεν εξαιρεί καμία περίοδο και θα τα φέρει όλα στο φως. Ο Πρωθυπουργός προστατεύει το κόμμα του και το εξαιρεί από τις εξεταστικές. Έδειξε πόσο αναξιόπιστος είναι όταν αρχικά είχε πει πως θα διερευνήσει και την περίοδο Σημίτη αλλά κάποιοι φαίνεται του τράβηξαν το αυτί. Φοβάται ο Γ. Παπανδρέου τις αποκαλύψεις τόσο την περίοδο Σημίτη όσο και την δική του» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παρουσία του Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσία κάλεσε για μία ακόμη φορά τον Υπουργό Οικονομικών να ζητήσει συγνώμη που ενέπλεξε το όνομα του πρώην Πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε από τα στελέχη του κόμματος να ανεβάσουν ταχύτητες, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και έστειλε μήνυμα συμμετοχής και θετικής ψήφου στη Ν.Δ. «Αν το μήνυμα της κάλπης είναι καταλυτικό δεν θα τολμήσουν να προχωρήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Στόχος θα πρέπει να είναι η όσο το δυνατό συντομότερη έξοδος από το μνημόνιο» τόνισε και ζήτησε από τους πολίτες να αντισταθούν στις κυβερνητικές σειρήνες που επιχειρούν, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών, να καλλιεργήσουν «συμπλέγματα ενοχής για το χθες και φόβου για το αύριο». Με τη φράση «να είναι ζεματισμένη η κυβέρνηση το βράδυ των εκλογών» ο πρόεδρος της Ν.Δ ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν τους δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς που στηρίζει η Ν.Δ.