Skip to main content

Εκλογές στο συνδικάτο του ΟΑΣΘ και γενική συνέλευση των πρώην μετόχων

Με βάση το νέο νόμο, το ΔΣ του κρατικού πλέον ΟΑΣΘ αποτελείται από εννέα μέλη, ένα εκ των οποίων είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Εν μέσω αντιπαραθέσεων μεταξύ των διαφόρων παρατάξεων, γίνονται αύριο και μεθαύριο εκλογές στο συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ προκειμένου να εκλεγεί ο εκπρόσωπός τους στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το νέο νόμο, το δ.σ. του κρατικού πλέον ΟΑΣΘ αποτελείται από εννέα μέλη, ένα εκ των οποίων είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Σήμερα το μεσημέρι απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία είχαν καταθέσει μέλη του συνδικάτου ζητώντας να ακυρωθούν οι εκλογές με το επιχείρημα ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης η οποία εξέλεξε την εφορευτική επιτροπή.

Οι υποψήφιοι για τη θέση του εκπροσώπου στο ΔΣ είναι τέσσερις: πρόκειται για τον πρόεδρο του συνδικάτου Δημήτρη Τσερμενίδη, τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ Νικήτα Τσαρίδη και τους Αλέξη Γεωργιάδη και Αβραάμ Κιοπάσογλου.

Συνέλευση πρώην μετόχων

Στο μεταξύ, την προσεχή Κυριακή πρόκειται να διεξαχθεί η γενική συνέλευση των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ. Θα γίνει στις 10 το πρωί, σε αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις τους, αφού προηγουμένως γίνει αναλυτική συζήτηση σχετικά με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την κρατικοποίηση του Οργανισμού.

Πρώην μέτοχοι ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αφού, όπως λένε, «το μικρό έστω μέρισμα το οποίο λάμβανουμε από τον ΟΑΣΘ ήταν για αρκετούς από εμάς το μοναδικό ή το κύριο εισόδημα, ενώ αρκετοί καλούμαστε να καταβάλλουμε ασφαλιστική εισφορά προς τον ΕΦΚΑ ή/και προκαταβολή φόρου, παρότι πλέον δεν θεωρούμαστε μέτοχοι».

Τα ανωτέρω είναι μερικά από τα τρέχοντα θέματα τα οποία απασχολούν τους πρώην μετόχους. Σε αυτά θα επιχειρηθούν να δοθούν απαντήσεις από τους νομικούς συμβούλους με τους οποίους συνεργάζονται τα διάφορα σωματεία των πρώην μετόχων. Επίσης στη γενική συνέλευση θα γίνει συζήτηση και για τις μελλοντικές κινήσεις τους, δικαστικές και άλλες καθώς και ενημέρωση για τις επικείμενες δίκες με κορυφαία αυτήν της 5ης Δεκεμβρίου, όταν πρόκειται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή των πρώην μετόχων κατά της συνταγματικότητας του νόμου με τον οποίο έγινε η κρατικοποίηση του Οργανισμού.