Skip to main content

Εκλογή Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Unesco

Πρώτη σε ψήφους εξελέγη η Ελλάδα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Unesco για την περίοδο 2015-2019 κατά τις εκλογές που έλαβαν χώρα χθες.

Η Ελλάδα εξελέγη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Unesco για την περίοδο 2015-2019, πρώτη σε ψήφους (165 επί 186 ψηφισάντων) στην Εκλογική Ομάδα Ι (χώρες Δυτικής Ευρώπης και Βορείου Αμερικής), κατά τις εκλογές που έλαβαν χώρα χθες, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι.

"Η εκλογή της χώρας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Unesco είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προώθησης της υποψηφιότητας, υπό τις οδηγίες του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, από το σύνολο των Διπλωματικών Αποστολών της χώρας μας στο εξωτερικό και, βεβαίως, από την Ελληνική Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Unesco"τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως σημειώνεται, "αντανακλά το ειδικό βάρος της Ελλάδας στο χώρο του πολιτισμού και το κύρος που έχει αποκτήσει λόγω της ενεργού συμμετοχής και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Οργανισμού, όπως ήταν η έντονη δραστηριοποίησή της για την ενεργοποίηση της Σύμβασης του 1970 κατά της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων".