Skip to main content

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Σήμερα είναι και η τελευταία ημέρα για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις νομικών και φυσικών προσώπων.

Τελευταία μέρα σήμερα που οι φορολογούμενοι (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1/9/2015 έως την 4/9/2015, δεν θα επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι και η τελευταία ημέρα για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις νομικών και φυσικών προσώπων. Δηλαδή όσοι σήμερα καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση, θα πρέπει παράλληλα να πληρώσουν και την πρώτη δόση του φόρου.

Διευκρινίζεται επίσης ότι, η 31/8/2015 είναι η τελευταία ημέρα για την:

1.    εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%, για τις εμπρόθεσμεςδηλώσεις:
- νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία,
- φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

2.    καταβολή της 1ης δόσηςτου φόρου, για τις εμπρόθεσμεςδηλώσεις:
- νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 28/8/2015),
- φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί και εκκαθαρισθεί 5.569.163 δηλώσεις, εκ των οποίων το 41,40%, ήτοι 2.305.751 δηλώσεις ήταν χρεωστικές.