Skip to main content

Εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης φυσικού αερίου από την ΕΠΑ Θεσσαλίας

Συνεχίζει τις μεγάλες εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης φυσικού αερίου η ΕΠΑ Θεσσαλίας, παρέχοντας σημαντικά κίνητρα για σύνδεση σε όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση του φυσικού αερίου.
Συνεχίζει τις μεγάλες εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης φυσικού αερίου η ΕΠΑ Θεσσαλίας, παρέχοντας σημαντικά κίνητρα για σύνδεση σε όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση του φυσικού αερίου εντός του χειμώνα του 2009-2010, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου κυμαίνεται στα φυσιολογικά χαμηλά επίπεδα, σημειώνοντας πτώση κατά 30% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009. Σύμφωνα με το Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων κ. Λεωνίδα Μπακούρα προβλέπονται οι εξής εκπτώσεις:

Για μία μονοκατοικία ή ένα διαμέρισμα σε ένα Δήμο στον οποίο υπάρχει ήδη δίκτυο φυσικού αερίου, εφόσον επιθυμεί ατομική σύνδεση, με παροχετευτική στήλη έως και 8 μέτρα τα τέλη σύνδεσης είναι 500 € (συν ΦΠΑ), αφού η ΕΠΑ Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη σύνδεση κατά 53%.

Για ένα διαμέρισμα με ατομική σύνδεση, σε ένα δήμο τροφοδοτημένο με φυσικό αέριο, που βρίσκεται σε πολυκατοικία έως και 3 διαμερισμάτων που επιθυμούν τη σύνδεσή τους με το δίκτυο τα τέλη σύνδεσης αντιστοιχούν σε 366 € (συν ΦΠΑ). Η έκπτωση που παρέχει η ΕΠΑ στην συγκεκριμένη περίπτωση προς τους καταναλωτές αντιστοιχεί σε 24%.

Σε μια πολυκατοικία άνω των 3 διαμερισμάτων που επιθυμούν τη χρήση φυσικού αερίου, με παροχετευτική στήλη έως 5 μέτρα ανά μετρητή, τα τέλη σύνδεσης αντιστοιχούν σε 298 € (συν ΦΠΑ) ανά διαμέρισμα, για ατομική σύνδεση. Σε αυτή την περίπτωση η χρηματοδότηση της ΕΠΑ αντιστοιχεί σε 23%.

Για μια κεντρική σύνδεση σε μια πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων σε ένα δήμο τροφοδοτημένο με φυσικό αέριο, τα τέλη σύνδεσης συνολικά είναι 500 € (συν ΦΠΑ), οπότε αναλογικά αντιστοιχεί σε κάθε διαμέρισμα το ποσό των 50 € (συν ΦΠΑ). Σε αυτή την περίπτωση η συνολική χρηματοδότηση της σύνδεσης αντιστοιχεί σε 65%.

Στην περίπτωση όπου μια πολυκατοικία τροφοδοτείται ήδη με φυσικό αέριο, το κόστος των τελών για κάθε επιπλέον διαμέρισμα αντιστοιχεί σε 240€ (συν ΦΠΑ), εφόσον επιθυμούν ατομική σύνδεση.