Skip to main content

Έκπτωση 50% στους σπόρους σε τευτλοπαραγωγούς της Ορεστιάδας η ΕΒΖ

Οι τευτλοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής θα παραλαμβάνουν από σήμερα τον σπόρο με έκπτωση 50%, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Με έκπτωση 50% παραλαμβάνουν από σήμερα τον σπόρο που θα καλλιεργήσουν στα χωράφια τους στην Ορεστιάδα οι τευτλοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητική πηγή, απευθύνοντας νέο κάλεσμα για στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλει η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ).

Πρόσφατα, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας, Πέτρος Χασανίδης, είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για την τευτλοκαλλιέργεια στην περιοχή, επισημαίνοντας το έντονο ενδιαφέρον των 600 και πλέον τευτλοπαραγωγών που δραστηριοποιούνται εκεί.

«Λόγω της οψιμότητας του προϊόντος στην περιοχή μας, έστω και τώρα, στο... και πέντε μπορούν να σπαρούν πάνω από 15.000 στρέμματα» είχε αναφέρει ο κ. Χασανίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας, σε επίσης πρόσφατες δηλώσεις του είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι φέτος η καλλιέργεια τεύτλων θα ανέλθει ως τα 30.000 στρέμματα συνολικά.