Skip to main content

Εκπτωτική κάρτα από τη Θεσσαλονίκη για όλη την Ελλάδα

Από Voria.gr
Σε μια εξαιρετικά φιλόδοξη και υψηλού ρίσκου πρωτοβουλία προχωράει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σε μια εξαιρετικά φιλόδοξη και υψηλού ρίσκου πρωτοβουλία προχωράει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης το αμέσως προσεχές διάστημα. Πρόκειται για την έκδοση της εκπτωτικής κάρτας Agora Bonus Card, η οποία -σύμφωνα με τον ΕΣΘ- αποτελεί ευέλικτο και καινοτόμο εργαλείο, προσαρμοσμένο στα σύγχρονα δεδομένα, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους μικρούς του εμπορίου να αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων. Η αλήθεια είναι ότι παρόμοιες προσπάθειες έχουν γίνει και στο παρελθόν από τον Σύλλογο με μέτρια αποδοχή, κυρίως λόγω ελλιπούς στήριξης από την πλευρά των μελών του, αλλά αυτή τη φορά η διοίκηση του ΕΣΘ σχεδίασε μια κάρτα πανελλαδικής εμβέλειας, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν εμπορικές επιχειρήσεις απ’ όλη τη χώρα. 

Όπως ανακοίνωσε χθες, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια του ΕΣΘ, που πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπιον της Αριστοτέλους η επί 35 χρόνια γενική διευθύντρια του Συλλόγου Χριστίνα Μολφέση, στην πράξη το σύστημα της κάρτας θα λειτουργεί ως ακολούθως: Ο καταναλωτής κατεβάζει δωρεάν από την ειδική εφαρμογή την Agora Business Card στο κινητό του, αποκτά τη δική του ταυτότητα χρήστη και κάθε φορά που επισκέπτεται τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις ή κάνει χρήση των υπηρεσιών που παρέχει η κάρτα κερδίζει εκπτώσεις, extra παροχές και πόντους επιβράβευσης, απλά επιδεικνύοντας την από το κινητό του τηλέφωνο.

Τα δυνητικά οφέλη του καταναλωτή κωδικοποιούνται ως ακολούθως:
- Ειδικές εκπτώσεις, extra παροχές και κατοχύρωση μέσω των αγορών πόντων επιβράβευσης για τις συναλλαγές του.
- Άμεση ενημέρωση μέσω της εφαρμογής, αλλά και μέσω sms, ποιες επιχειρήσεις κάνουν εκπτώσεις και προσφορές στην περιοχή και την πόλη που βρίσκεται.
- Ειδική ενημέρωση για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμεί, σε ποιες επιχειρήσεις μπορεί να το βρει, με ποια έκπτωση και extra παροχές.
- Ηλεκτρονική ενημέρωση για τις συναλλαγές που έχει κάνει, σε ποιες επιχειρήσεις και πόσους πόντους επιβράβευσης έχει συγκεντρώσει από κάθε επιχείρηση.

Τιμή στους προέδρους

Στην επετειακή εκδήλωση του ΕΣΘ ο πρόεδρος Παντελής Φιλιππίδης αναφέρθηκε στους προέδρους των 100 χρόνων και στην προσφορά του καθενός. Άλλωστε αρκετοί από αυτούς βρίσκονταν στο ακροατήριο, όπως επίσης και συγγενείς και απόγονοι κάποιων παλαιότερων, που δε βρίσκονται, πλέον, στη ζωή. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έκανε λόγο για την αξία της αγοράς σε μια πόλη με τα χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης, ενώ ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Πλαστήρας παρουσίασε συνοπτικά την 100χρονη διαδρομή του Συλλόγου. Άλλωστε στα σκαριά υπάρχει ειδική τιμητική έκδοση, στην οποία καταγράφεται η πορεία του ΕΣΘ και του εμπορίου της πόλης από το 1916 μέχρι σήμερα.