Skip to main content

Eκρηκτική άνοδος κερδών για τη Honda Motors

Αύξηση κερδών κατά 142% ανακοίνωσε για το τρίμηνο η Honda Motors καθώς ανακάμπτει η παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας στα επίπεδα προ του καταστροφικού σεισμού που χτύπησε την Ιαπωνία πριν από περίπο

Αύξηση κερδών κατά 142% ανακοίνωσε για το τρίμηνο η Honda Motors καθώς ανακάμπτει η παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας στα επίπεδα προ του καταστροφικού σεισμού που χτύπησε την Ιαπωνία πριν από περίπου ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ενισχύθηκαν στα 111,98 δισ. γεν (που αντιστοιχεί σε 1,4 δισ. δολ), οριακά όμως, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών στα 123,2 δισ. γεν.

Επισημαίνεται ότι επί πέντε συναπτά τρίμηνα, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας ανακοίνωνε μείωση κερδών, σε μεγάλο βαθμό λόγω των επιπτώσεων από το ισχυρό γεν.

Η διοίκηση της εταιρείας πάντως, δηλώνει αισιόδοξη για την μετέπειτα πορεία. Για την περίοδο 2012-2013 η Honda προβλέπει εκτίναξη των διεθνών της πωλήσεων κατά 38,4% στα 4,3 εκατ. οχήματα, ενώ για το τμήμα των μοτοσυκλετών προβλέπει αύξηση πωλήσεων κατά 10,2% στα 16,6 εκατ.