Skip to main content

Έκρηξη κερδών για την Interlife στο 2017 - Ανοδικά όλα τα μεγέθη

Η ασφαλιστική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη έκλεισε τη χρήση του 2017 πετυχαίνοντας εντυπωσιακά κέρδη, αυξημένα κατά 85% σε σχέση με το 2016.

Εκρηκτική άνοδο κερδοφορίας σημείωσε το 2017 η ασφαλιστική εταιρεία Interlife, με κέρδη προ φόρων που αυξήθηκαν σχεδόν κατά 85% για να πλησιάσουν τα 21 εκατ ευρώ,  όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσής της, στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, κατά το ανοικτό μέρος της γενικής συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο ΧΑΚ εταιρείας, κ. Γιάννης Βοτσαρίδης, τόνισε ότι πλέον το κλίμα είναι κατάλληλο για επενδύσεις στον ασφαλιστικό κλάδο, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες που άντεξαν στις δοκιμασίες της οικονομικής κρίσης, σε συνθήκες που δεν άντεξαν οι τράπεζες, έχουν μπροστά τους μέλλον εξαιρετικό επειδή οι Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από μετρήσεις της κοινής γνώμης, είναι από σκεπτικοί μέχρι και απαισιόδοξοι για το παρόν και το μέλλον, των ασφαλιστικών ταμείων, με τις συνεπακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στο επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στο ύψος των συντάξεων. 

Οι πολίτες, τόνισε ο κ. Βοτσαρίδης,  στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση για καλύτερους όρους περίθαλψης και συνταξιοδοτικών αποδοχών, ενώ η αύξηση της εγκληματικότητας τους ωθεί στο να ασφαλίζουν την περιουσία τους για ζημιές από εγκληματικές πράξεις. Στις νέες συνθήκες και στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας, καταγράφεται μεγάλη αλλαγή στις επιλογές των ασφαλιζομένων, που πλέον ρίχνουν το βάρος στις ασφάλειες ζωής και όχι τόσο στα ασφαλιστήρια συμβόλαια κάλυψης ζημιών. 

Ειδικότερα σε ότι αφορά την χρήση του 2017, η Interlife έκλεισε την περσινή χρονιά με κέρδη 20,9 εκατ. ευρώ έναντι 11,31  εκατ. ευρώ το 2016 (αύξηση 84,81 %), ενώ τα Γραμμένα Ασφάλιστρα έφτασαν τα 59,03 εκατ. ευρώ (αύξηση 11,59%) και τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα 69,74 εκατ. ευρώ (αύξηση 25,38 % ).

Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι Επενδύσεις κατά 15,33 % και τα Αποθέματα κατά 7,24 % (103,93 εκατ. έναντι 96,91 εκατ. ) με το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,67 έναντι 1,54 και τους Δείκτες SCR στο 140,27% και MCR στο 510,71%.

Τέλος, η εταιρεία για πέμπτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε την διανομή  Μερίσματος  στους Μετόχους της ύψους, φέτος, 0,05 ευρώ  ανά μετοχή.

Στο πλαίσιο του ανοικτού μέρους της συνέλευσης, το λόγο πήρε και ο διευθυντής του Τμήματος Αποζημιώσεων της Interlife κ. Κώστας Βοτσαρίδης που αναφέρθηκε σε ένα φλέγον θέμα για τον κλάδο, αυτό της ασφαλιστικής απάτης, που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% των αποζημιώσεων, ποσοστό σταθερό στις δύο τελευταίες δεκαετίες. 

Όπως έχει εκτιμηθεί, δύο στα 10 τροχαία ατυχήματα είναι στημένα,ενώ στη διετία 2015-2016 οι εξακριβωμένες περιπτώσεις απάτης αυξήθηκαν κατά 55%. Η στημένη, σκηνοθετημένη απάτη, πρόσθεσε ο ομιλητής, παίρνει διάφορες μορφές και στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται διάφοροι επαγγελματίες, υπάλληλοι κρατικοί αλλά και επιχειρηματίες. 

Η αντιμετώπιση της ασφαλιστικής απάτης απασχολεί επιτροπή της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, που επεξεργάζεται πρόταση για το θέμα. 

Προσκεκλημένος ομιλητής στο ανοικτό μέρος της Συνέλευσης ήταν ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας.