Skip to main content

Eκστρατεία ενημέρωσης για κοινοβουλευτικές διαδικασίες από τον Σαρίδη

Ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων βρέθηκε στο Κιλκίς, στον Δήμο Παιονίας με σκοπό να παραστεί ως πολίτης στις εκδηλώσεις μνήμης.

Στην απόφαση να προχωρήσει σε ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας με στόχο το... "άνοιγμα" των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στους πολίτες της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως οδήγησε τον βουλευτή Γιάννη Σαρίδη η επίσκεψη του στο χωριό του, τους ακριτικούς Ευζώνους την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Κιλκίς, στον Δήμο Παιονίας με σκοπό να παραστεί ως πολίτης στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των Ευζώνων, του ιστορικού χωριού της παραμεθορίου, όπου έλαβε χώρα η πρώτη καταγεγραμμένη ιστορικά πράξη αντίστασης κατά των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας ενώ εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου παρέστη ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος  Γεωργαντάς οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνι παρουσία πλήθους πολιτών.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη καθώς η καταγωγή του κ. Σαρίδη είναι από τους Ευζώνους και πολλοί από τους παριστάμενους ηρωικούς και φιλόξενους κατοίκους είναι συγγενείς του, απόγονοι Μακεδονομάχων και Πόντιοι πρόσφυγες. Η συζήτηση που ακολούθησε τις εκδηλώσεις μνήμης -λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον καταυλισμό της Ειδομένης- υπήρξε ζωηρή, ενδιαφέρουσα, έντονα πολιτικοποιημένη και οδήγησε τον βουλευτή στην παραδοχή πως οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες πολλές φορές δεν λειτουργούν προς το συμφέρον των πολιτών και αυτό είναι αντιδημοκρατικό καθώς την δύναμη τους την αντλούν από τους πολίτες.

Ο διάλογος κινήθηκε γύρω από τους λόγους που οι Εύζωνοι προσέφεραν τόσα παλικάρια τους στους Ελληνικούς Αγώνες. Έννοιες και αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη δεν είναι λόγια κενά περιεχομένου για τους απογόνους του καπετάν Μιχάλη. Προέτρεψαν τον βουλευτή να μιμηθεί το παράδειγμα των Ευζώνων που σε καμία περίπτωση δεν παραιτήθηκαν από την προσπάθεια για το καλό της πατρίδας και το έκαναν αυτό ανιδιοτελώς.

"Εάν απελπιζόμασταν μπροστά στις δυσκολίες και πιστεύαμε πως δεν αλλάζουν τα πράγματα, τότε θα είχαμε ακόμα την τουρκιά πάνω από τα κεφάλια μας" φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά ένας από τους συνομιλητές.

Αυτό φάνηκε πως ήταν αρκετό για να αποφασίσει ο βουλευτής να προχωρήσει στην διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών της Ά Θεσσαλονίκης για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ειδικότερα για τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση του βουλευτή: "... το δικαίωμα να ρωτάω την κυβέρνηση για πράξεις ή παραλείψεις της μου το έδωσε ο ελληνικός λαός, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Σκοπεύω να τους ρωτήσω λοιπόν, έναν έναν αν χρειαστεί, τι πιστεύει πως πρέπει να ρωτήσω την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Και αυτό το κάνω λαμβάνοντας υπόψιν πως αν δεν κάνεις την σωστή ερώτηση δεν θα πάρεις την σωστή απάντηση. Και σωστές είναι οι απαντήσεις που λύνουν τα προβλήματα των πολιτών."