Skip to main content

ΕΚΤ: Θέλουμε περισσότερη αποσαφήνιση των μέτρων για το χρέος

Χρειαζόμαστε περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος της ελάφρυνσης που θα δοθεί στην Ελλάδα, ανέφερε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Περισσότερη αποσαφήνιση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ζητάει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως επεσήμανε στέλεχός της, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος της ελάφρυνσης που θα δοθεί στην Ελλάδα» έσπευσε να προσθέσει, στο ίδιο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζοντας τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup, ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «πολύ θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Όπως αναφέρει το Reuters, η ΕΚΤ έχει επανειλημμένως διαμηνύσει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της ΕΚΤ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2017, με τους αναλυτές ωστόσο, να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο χρονικής επιμήκυνσής του.