Skip to main content

Έκτακτη ενίσχυση για την αποκατάσταση ζημιών ζητά ο δήμαρχος Κατερίνης

Ο δήμαρχος συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών για να μιλήσουν για τις επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

Με τον δήμαρχο Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, παρουσία της βουλεύτριας Πιερίας, Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Όπως ανέφερε το ΥΠΕΣ σε ανακοίνωσή του, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν και την περιοχή της Κατερίνης, ενώ η δημοτική Αρχή υπέβαλε αίτημα έκτακτης ενίσχυσης για την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά και στις υποδομές, λόγω της θεομηνίας. Συζητήθηκαν επίσης θεσμικά ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του δήμου, με το καθεστώς χρηματοδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και με τις συγκεκριμένες χρηματοδοτικές ανάγκες και δανειακές υποχρεώσεις του δήμου.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις του δήμου και ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατό, ώστε το υπουργείο να ενισχύσει τις προσπάθειες αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.