Skip to main content

Έκτακτη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Νοτιοκορεάτη ηγέτη

Η συνάντηση των δύο επικεφαλής, της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, σκόπευε την προετοιμασία της συνάντησης Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, συνάντησε σήμερα τον πρόεδρο της Νότια Κορέας, Μουν Τζε-Ιν, προκειμένου να συζητήσουν την πιθανή επερχόμενη συνάντηση του πρώτου με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των ηγετών της Βόρειας και Νότιας Κορέας, μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και διήρκεσε δύο ώρες. Οι δυο τους αντάλλαξαν απόψεις προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μία σύνοδο μεταξύ της Β. Κορέας και των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Σεούλ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο Τραμπ είχε ματαιώσει τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ-ουν, που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου. Στη συνέχεια όμως άφησε να εννοηθεί ότι αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ο Μουν Τζε-Ιν θα ανακοινώσει το πρωί της Κυριακής το αποτέλεσμα των συζητήσεων με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, ανακοίνωσε το γραφείο του.