Skip to main content

Έκτακτη σύσκεψη φορέων για τον ΟΑΣΘ συγκαλεί ο Μπουτάρης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για την επίσχεση εργασίας

Νέο γύρο πρωτοβουλιών αναλαμβάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή το θέμα της επίσχεσης εργασίας που ανακοίνωσαν για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα, με τη συμμετοχή της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, του Εργατικού Κέντρου και της Διοίκησης του ΟΑΣΘ.

«Ο αποκλεισμός της πόλης και του νομού για άλλη μια φορά δεν είναι ανεκτός. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να μείνει για άλλη μια φορά χωρίς το μοναδικό μέσο μαζικής μετακίνησης που εξυπηρετεί τους πολίτες», τόνισε σε δήλωσή του.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος είχαν σήμερα το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Οργανισμού Δημήτρη Τσερμενίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για το τελεσίγραφο που έστειλαν στο υπουργείο Μεταφορών και στον ΟΑΣΘ για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι ξεκινούν από την Πέμπτη την επίσχεση εργασίας εάν δεν καταβληθούν μέχρι τότε η προεκταμίευση μέρους της επιχορήγησης του Οργανισμού, καθώς έχουν συμπληρώσει ήδη δύο μήνες απλήρωτοι.