Skip to main content

ΕΚΘ: «Δώρο» στους εργοδότες ο περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος

Η κυβέρνηση Εργατοϋπαλληλικό στερεί από τους εργαζόμενους το βασικό μέσο συλλογικής δράσης, αναφέρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα των αλλαγών στην απεργία, ασκεί με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν όποια σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως αναφέρει το ΕΚΘ, «η Κυβέρνηση κινούμενη εκ διαμέτρου αντίθετα με τα μεγάλα λόγια που έλεγε προεκλογικά συνεχίζει να εφαρμόζει "τυφλά" τις απαιτήσεις των δανειστών και να υπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών».

«Με την επίμαχη τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, που απέσυρε για να την καταθέσει σε λίγες ημέρες και πάλι, στερεί από τους εργαζόμενους το βασικό μέσο συλλογικής δράσης κλείνοντας για ακόμη μια φορά το μάτι στη σκληρή και παραβατική εργοδοσία», τονίζει το ΕΚΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μπορεί η Κυβέρνηση να ευαγγελίζεται εδώ και χρόνια ότι θα επαναφέρει τη συλλογική προστασία των εργαζομένων, στην πραγματικότητα όμως είναι έτοιμη να δώσει ένα ακόμα "δώρο" στους εργοδότες».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο να αναγνωρίσουν το δικαίωμα στην απεργία και να καταψηφίσουν οποιαδήποτε ρύθμιση.

«Οι εργαζόμενοι, θα δώσουμε τη δική μας απάντηση στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ. Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική», καταλήγει η ανακοίνωση.