Skip to main content

Έκθεση 33 εικαστικών στο Παπαγεωργίου για τους θησαυρούς εκτός συνόρων

Τα έργα τέχνης των 25 ζωγράφων και των 8 γλυπτών θα φιλοξενηθούν στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου, από τις 3 έως τις 14 Μαρτίου.

Στα ελληνικά μνημεία παγκόσμιου ενδιαφέροντος που βρίσκονται εκτός συνόρων και πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους είναι αφιερωμένη η Ε’ Ομαδική Έκθεση του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με τίτλο «Give Back».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έναν χρόνο μετά την επιτυχημένη έκθεση «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού» αλλά και τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, οι οποίες επίσης αγκαλιάστηκαν από το κοινό της πόλης, ο ΤΕΠΕ γιορτάζει τα 5 χρόνια από την πρώτη του έκθεση και οι εικαστικοί που συμμετέχουν υπόσχονται να μαγέψουν με τα έργα τους τους επισκέπτες.

Τα έργα τέχνης των 25 ζωγράφων και των 8 γλυπτών θα φιλοξενηθούν στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου, από τις 3 έως τις 14 Μαρτίου. Η έκθεση αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα του Νοσοκομείου και αναμένεται να προσελκύει τα βλέμματα των φίλων της τέχνης αλλά και του κοινού, εντός και εκτός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο, το Σάββατο 3 Μαρτίου, στις 19:00 μ.μ. Στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΤΕΠΕ κ. Αντώνης Φιλιππόπουλος θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Ανεκτίμητοι Θησαυροί εκτός Ελληνικών συνόρων». Την μουσική κάλυψη έχουν αναλάβει η Κατερίνα Αντωνοπούλου στο ακορντεόν και ο Κώστας Κασιδάκης στην κιθάρα. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα, κατά τις ώρες 11:00-16:00.

Η Ε' Ομαδική Έκθεση, με τίτλο «Give Back» αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων επιτυχημένων διοργανώσεων, που έχουν γίνει πλέον θεσμός για το Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΓΝ Παπαγεωργίου Βασίλη Παπά, η εικαστική αυτή εκδήλωση, αγγίζει και φέτος τα υψηλότερα επίπεδα αισθητικής και επιβάλλεται να τύχει ευρύτατης κοινωνικής απήχησης.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος του ΤΕΠΕ Αντώνης Φιλιππόπουλος, από την πλευρά του, επισημαίνει ότι και η φετινή έκθεση διοργανώνεται με μεγάλη χαρά μετά την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων και όλος ο Τομέας αισθάνεται υπερήφανος για την αρμονική συνύπαρξη καθηγητών, διδασκόντων, πτυχιούχων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, αλλά και προικισμένων αυτοδίδακτων εικαστικών.