Skip to main content

Έκθεση για τις «Καμπάνες του κόσμου» στη Μονή Λαζαριστών

Η επίσκεψη στην έκθεση διαρκεί μία ώρα και συμπεριλαμβάνει ξενάγηση, διαδραστική αφήγηση για την ιστορία της κάθε καμπάνας.

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017 σε συνεργασία με το ΦΙΞ in art παρουσιάζει την έκθεση «Καμπάνες του κόσμου» από την Τρίτη 9 Μαΐου έως και την Κυριακή 14 Μαΐου στη Μονή Λαζαριστών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η έκθεση ανοίγει ένα παράθυρο στον ηχηρό, και ταυτόχρονα ιερό, κόσμο της καμπάνας και αποτελεί μια περιήγηση στις ποικίλες παραδόσεις του πλανήτη. Σαράντα αντικείμενα από είκοσι διαφορετικές χώρες μας φέρνουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς από την αρχαιότητα έως το σήμερα. Καμπάνες κατασκευασμένες από μέταλλα, ξύλο και κεραμικά μας ταξιδεύουν από τη Γκάνα και την Βραζιλία ως την Ισπανία και την Ελλάδα.

"Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μπορούμε να ακούσουμε τον ήχο τους, να αφήσουμε την ηχώ τους να μας ταξιδέψει, να τις κάνουμε να ηχήσουν και να νιώσουμε την δόνησή τους στα χέρια μας. Ένα διαδραστικό εργαστήριο ανοιχτό για όλη την οικογένεια και για όλες τις ηλικίες", τονίζεται χαρακτηριστικά.

Τα αντικείμενα του εργαστηρίου, ανήκουν στην μουσειακή συλλογή «περιπλανώμενο μουσείο των πολιτισμών», η οποία έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά», σε επιμέλεια του PepBeltranRamirez.

Η επίσκεψη στην έκθεση διαρκεί μία ώρα και συμπεριλαμβάνει ξενάγηση, διαδραστική αφήγηση για την ιστορία της κάθε καμπάνας και χρόνο πειραματισμού-παιχνιδιού με τα εκθέματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: fixinart.christina.nagy@gmail.com και τηλεφωνικά: 6932 775694

Το αντίτιμο της έκθεσης είναι 5€. Μειωμένο εισιτήριο των 3€ για σχολεία, φοιτητές και ανέργους.
Διάρκεια έκθεσης: Τρίτη 9/5 - Κυριακή 14/5
Ωράριο έκθεσης: 9:00 - 20:00