Skip to main content

ΕΚΘ: Να γίνουν όσα υποσχέθηκε ο Τσίπρας στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

Βιώσιμες λύσεις για το μέλλον των εργαζομένων ζητά ο πρόεδρος του ΕΚΘ ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για εθνική θλίψη λόγω μηνομιακών πολιτικών.

Στη διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ βρίσκονται ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Βιώσιμες λύσεις που θα διασφαλίσουν το μέλλον των εργαζομένων», ζήτησε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης λίγο πριν την έναρξη της πορείας.

«Συγκεντρωθήκαμε για να απαιτήσουμε να καταργηθούν τα μνημόνια, να επανέλθει ο θεσμός των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τα 751 ευρώ ως κατώτατος μισθός και η προστασία των εργαζομένων, δηλαδή όλα αυτά που μας έταζε ο πρωθυπουργός ως πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τώρα σφυρίζει αδιάφορα. Αυτά μας υποσχέθηκε, και αν δεν επανέλθουν θα είμαστε στους δρόμους και θα αγωνιζόμαστε» πρόσθεσε.

Ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, έκανε λόγο για «εθνική θλίψη, την οποία έχουν επιφέρει οι μνημονιακές πολιτικές και πρόσθεσε: «Εμείς δείχνουμε έναν άλλον δρόμο, αυτόν της αξιοπρέπειας και της προσπάθειας που πιστεύουμε ότι θα φέρει αποτέλεσμα».