Skip to main content

Εκτινάχθηκε κατά 1,4 δισ. ευρώ το κόστος του Nord Stream

Το κόστος κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, ο οποίος θα συνδέσει υποθαλασσίως τη Ρωσία με τη Γερμανία, εκτινάχθηκε κατά 1,4 δισ. ευρώ σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό.
Το κόστος κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, ο οποίος θα συνδέσει υποθαλασσίως τη Ρωσία με τη Γερμανία, εκτινάχθηκε κατά 1,4 δισ.
ευρώ σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γραμματέας στο γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας κ. Γιόχεν Χόμαν, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του κόμματος των Πράσινων στο κοινοβούλιο, τοποθέτησε το κόστος κατασκευής του εν λόγω αγωγού στα 8,8 δισ. ευρώ, έναντι 7,4 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμός.

Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε το νέο νούμερο, διευκρινίζοντας ότι η αύξηση οφείλεται, κυρίως, στα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού, μεσούσης της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

Οι εργασίες κατασκευής του αγωγού άρχισαν επισήμως την προηγούμενη εβδομάδα από τη Nord Stream AG, διεθνή κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom, οι γερμανικές εταιρίες E.ON Ruhrgas και BASF-Wintershall και η ολλανδική Gasunie.