Skip to main content

Εκτός Αργεντινής ο τελικός Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Ν. Αμερικής αποφασίστηκε ότι είναι καλύτερα να διεξαχθεί το μεγάλο παιχνίδι εκτός της χώρας.

Την απόφαση να γίνει τελικά ο δεύτερος τελικός ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς για το Copa Libertadores εκτός Αργεντινής πήρε η CONMEBOL.

Μετά τα όσα συνέβησαν πριν από την έναρξη του αγώνα όταν οπαδοί της Ρίβερ έσπασαν το πούλμαν της Μπόκα τραυματίζοντας παίκτες της ομάδας το κλίμα ήταν τεταμένο στη σημερινή συνεδρίαση όπου τελικά αποφασίστηκε ότι είναι καλύτερα να διεξαχθεί το μεγάλο παιχνίδι εκτός Αργεντινής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι «Χεινέσες» έκαναν επίθεση τόσο στους «Μιγιονάριος» όσο και στην Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νοτίου Αμερικής ζητώντας να είναι αυτή η κυπελλούχος και η Ρίβερ Πλέιτ να τιμωρηθεί με πολύ σκληρές ποινές για την συμπεριφορά των οπαδών της.

«Έχουμε πάρει την απόφαση ο τελικός ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς για το Copa Libertadores να διεξαχθεί είτε στις 8 ή 9 Δεκεμβρίου εκτός της Αργεντινής», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της αρμόδιας Αρχής, Αλεχάντρο Ντομίνγκες για να προσθέσει: «Το ποδόσφαιρο κάνει φίλους και ενώνει. Είναι ώρα να στείλουμε το σωστό μήνυμα ότι η βία δεν έχει καμία θέση σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για το καλύτερο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συνεχιστεί η βία».

Υπενθυμίζεται πως η Γένοβα προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τον αναβληθέντα τελικό, υπογραμμίζοντας το ρόλο που έπαιξαν οι μετανάστες της ιταλικής πόλης στην ίδρυση των δύο συλλόγων του Μπουένος Άιρες.

Συγκεκριμένα, οι αρχές της πόλης επιβεβαίωσαν με επίσημη δήλωσε χθες ότι ενημέρωσαν τους δύο συλλόγους πως προσφέρονται να φιλοξενήσουν το παιχνίδι. «Στο βάθος είναι οι δεσμοί που ενώνουν τις δύο ομάδες της Αργεντινής, αμφότερες ιδρύθηκαν από μετανάστες της Γένοβας στις αρχές του 20ού αιώνα» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική κυβέρνηση.

Ο αθλητικός διευθυντής της πόλης, Στέφανο Αντσαλόνε, πρόσθεσε: «Θα είμαστε πολύ περήφανοι να φιλοξενήσουμε σημαντικούς συλλόγους όπως η Μπόκα και η Ρίβερ στη Γένοβα, καλωσορίζοντάς τους σε αυτό που είναι κατά κάποιο τρόπο και το πρώτο τους σπίτι.

Θα ήταν επίσης μια άλλη ευκαιρία να δώσουμε διεθνή προβολή στη Γένοβα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και να ανανεώσουμε τη βαθιά αίσθηση φιλίας που μας συνδέει ιστορικά με αυτές τις κοινωνίες».

Σημειώνεται πως η πόλη εξακολουθεί να επουλώνει τις πληγές της από το τραγικό δυστύχημα του περασμένου Αυγούστου, όταν κατέρρευσε μια γέφυρα, σκοτώνοντας 43 άτομα.