Skip to main content

Εκτός λειτουργίας εδώ και 15 χρόνια οι κάμερες στο Εφετείο Αθηνών

Οι κάμερες του Εφετείου έχουν να καταγράψουν από το 2002, γεγονός που δυσκολεύει δραματικά τις έρευνες για την επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Εκτός λειτουργίας εδώ και 15 χρόνια είναι οι κάμερες του Εφετείου Αθηνών, γεγονός που δυσκολεύει δραματικά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σχέση με την επίθεση με βόμβα και καλάσνικοφ τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια αναζήτησης από άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υλικού από το βίντεο ασφαλείας, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διαπιστώθηκε ότι οι κάμερες του Εφετείου έχουν να καταγράψουν από το... 2002!

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις κατά το παρελθόν, δεν μπήκαν ποτέ κάμερες σε κρίσιμα εξωτερικά σημεία του Εφετείου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι βαλλιστικές έρευνες στον κάλυκα από καλάσνικοφ που βρέθηκε στο σημείο, όταν ένας εκ των δραστών πυροβόλησε κατά του αστυνομικού φρουρού.

Στην ΕΛ.ΑΣ. δίνουν ιδιαίτερη σημασία, για να διαπιστώσουν εάν ταυτοποιείται με τα πολεμικά καλάσνικοφ της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, που εκτιμάται ότι βρίσκεται πίσω από το χτύπημα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόκειται για κάλυκα διαμετρήματος 7,62Χ39mm που παραπέμπει σε πολεμικό τυφέκιο.

Αυτό που τώρα περιμένουν οι αστυνομικοί από τη βαλλιστική εξέταση είναι να δουν αν πρόκειται για το καλάσνικοφ που έχει χρησιμοποιήσει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών σε επιθέσεις της στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού το 2013, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη επίσης το 2013 και στην ισραηλινή πρεσβεία το 2014.