Skip to main content

Εκτός Τσάμπιονς λιγκ ο ΠΑΟΚ, ήττα 3-2 από τον ΠΑΟ στην Τούμπα (video)

Το «τριφύλλι» βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να ανατρέψει ισάριθμες φορές την εις βάρος του κατάσταση και πήρε μία μεγάλη νίκη.

Την ήττα με 2-3 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για την έκτη και τελευταία αγωνιστική των play-off της Super League.

Το «τριφύλλι» βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να ανατρέψει ισάριθμες φορές την εις βάρος του κατάσταση και πήρε μία μεγάλη νίκη που στερεί από τον «Δικέφαλο» την πρώτη θέση στα play-off καθώς η ΑΕΚ κέρδισε με ανατροπή τον Πανιώνιο (1-2) στη Νέα Σμύρνη και κατακτά την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα.

Παράλληλα όμως και περιμένοντας την εισαγγελική απόφαση για τις ποινές που θα επιβληθούν σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια των οπαδών τους στο πλαίσιο του τελικού κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, η κατάσταση περιπλέκεται καθώς σε περίπτωση που επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 6 και όχι 3 βαθμών στον ΠΑΟΚ και αυτή εφαρμοστεί φέτος και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα των play-off τότε οι «ασπρόμαυροι» χάνουν ακόμη και τη 2η θέση καθώς θα έχουν 5 βαθμούς ενώ αντίστοιχα οι «πράσινοι» 8.

Η τελική βαθμολογία των play-off αυτή τη στιγμή χωρίς την εισαγγελική απόφαση για τις ποινές σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ:

1) ΑΕΚ 12
2) ΠΑΟΚ 11
3) Παναθηναϊκός 8
4) Πανιώνιος 4

Στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έδειξε πως πατά καλύτερα και έχασε δύο ευκαιρίες.

Στο 3΄ο Κουλιμπαλί έβγαλε σέντρα με τον Πούγγουρα να προσπαθεί να διώξει και τον Μπρκιτς να μπλοκάρει τη μπάλα σε δύο χρόνους ενώ στο 13΄η κεφαλιά του Μολίνς μετά το κόρνερ του Βιγιαφάνιες πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρκιτς.

Ο «Δικέφαλος» ευτύχησε να προηγηθεί στο 20΄όταν ο Μπίσεσβαρ έπιασε ένα τρομερό σουτ βολέ που δεν άφησε περιθώρια στον Βλαχοδήμο κάνοντας έτσι το 1-0, γκολ το οποίο και αφιέρωσε στον Δημήτρη Χατζηισαΐα που έχασε σήμερα τον πατέρα του.

Η απάντηση των φιλοξενουμένων δεν άργησε να έρθει και στο 27΄ο Κουτρουμπής έδωσε στον Λουντ με τον Φινλανδό να βγάζει μπαλιά στην πλάτη του Πούγγουρα με στόχο τον Κλωναρίδη που σε τετ α τετ πλάσαρε εύστοχα τον Μπρκιτς για το 1-1.

Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στο «τριφύλλι» όταν στο 45΄ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε λάθος υπό την πίεση του Κλωναρίδη αλλά ο Μολίνς από πλάγια θέση δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στην κενή εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 56΄έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ουάρντα πάσαρε στον Ενρίκε και αυτός πλάσαρε σε τετ α τετ τον Βλαχοδήμο που βρήκε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να καταλήξει στο δοκάρι ενώ στο 61΄ο ομογενής τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μπίσεσβαρ.

Στο 68΄οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να προηγηθούν όταν ο Ενρίκε εκμεταλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Κουτρουμπή στον Βλαχοδήμο και σκόραρε σε κενή εστία για το 2-1.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε σκληρό με τους παίκτες των δύο ομάδων να επιδίδονται σε δυνατά μαρκαρίσματα με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να ισοφαρίζει στο 79΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουτρουμπής πάσαρε με κεφαλιά στον Λουντ που από κοντά σούταρε για το 2-2.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΠΑΟΚ, ήρθε το αποτελειωτικό χτύπημα στους γηπεδούχους όταν στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Κλωναρίδης έκανε εντυπωσιακή κίνησε από τα δεξιά και σέντραρε με στόχο τον Μολίνς που με κεφαλιά από κοντά πέτυχε το τελικό 2-3.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάχοβ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (Κάνιας 77΄), Ουάρντα (Χαρίσης 88΄), Πρίγιοβιτς (Κουλούρης 67΄).

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί (Ευαγγέλου 43΄), Χουλτ, Ρέϊς (Χατζηγιοβάνης 49΄), Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (Πίσπας 87΄), Μολίνς, Κλωναρίδης.