Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
x

EL PAIS: Η ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ «KOLOTUMBA» ΟΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα θυμήθηκε το τι έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά το δημοψήφισμα του 2015 για τη συμφωνία με τους δανειστές.

Με τον Αλέξη Τσίπρα συγκρίνει την στάση του Κάρλες Πουτζδεμόντ, μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, η ισπανική εφημερίδα El Pais, χρησιμοποιώντας μια ελληνική λέξη.

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα θυμήθηκε το τι έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά το δημοψήφισμα του 2015 για τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Kolotumba είναι ένας πολιτικός όρος, που σημαίνει στροφή 180 μοιρών», αναφέρει η El Pais. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε τον όρο διάσημο παγκοσμίως γνωστό, όταν κήρυξε δημοψήφισμα για το σχέδιο διάσωσης της χώρας και κατέληξε να κάνει το αντίθετο από αυτό που ζήτησε ο κόσμος: Ο Τσίπρας ζήτησε τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, παρότι το απέρριψαν οι Ελληνες», αναφέρει η ισπανική εφημερίδα.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, «πλέον στις Βρυξέλλες μιλούν για την «καταλανική kolotumba», μία ανακήρυξη ανεξαρτησίας σε αναστολή.

Δεν είναι η πρώτη ξένη εφημερίδα που συνδέει τη στάση του Καταλανού ηγέτη με εκείνη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Πριν καν από την ομιλία του Πουτζδεμόντ, η γερμανική Tageszeitung προέβλεπε σε δημοσίευμα της Δευτέρας ότι η καταλανική κυβέρνηση θα κάνει την ίδια αναστροφή με τον κ. Τσίπρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ