Skip to main content

ΕΛΑΣ: Κάποιοι από τους απαγωγείς Λεμπιδάκη δεν έχουν ακόμη συλληφθεί

Τι ανέφερε η ΕΛΑΣ για τις συνθήκες κράτησης και τη μεθοδολογία των απαγωγέων - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον τελευταίο χώρο κράτησης

Κάποιοι από τους απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη δεν έχουν ακόμη συλληφθεί, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση, σε συνέντευξη Τύπου στην Κρήτη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Όπως αναφέρθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, όλοι οι απαγωγείς του επιχειρηματία φορούσαν τα ίδια ρούχα όταν τον επισκέπτονταν και μιλούσαν ψιθυριστά ώστε να μην έχει καμία δυνατότητα αναγνώρισής τους, ενώ ήταν πάντα δεμένος με αλυσίδα είτε από το χέρι είτε από το πόδι του.

Την ώρα που τον απήγαγαν, οι απαγωγείς έφεραν βαρύ οπλισμό, ενώ κατά την διάρκεια των έξι μηνών που ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρισκόταν υπό κράτηση, στην ομάδα των δραστών εντάχθηκαν νέα μέλη. Συνολικά, άλλαξαν πέντε κρησφύγετα, που σε όλα ο χώρος ήταν περιορισμένος και τα παράθυρα ήταν πάντα καλυμμένα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 31 επικοινωνίες, οι περισσότερες μέσω γραπτών μηνυμάτων, πέντε χειρόγραφες επιστολές και κάποιες δακτυλογραφημένες και τρία βίντεο του Λεμπιδάκη. Πριν και μετά από κάθε επικοινωνία, ένα μέλος της ομάδας με καλυμμένα χαρακτηριστικά επισκεπτόταν τον απαχθέντα και συζητούσε μαζί του τις δυνατότητες εύρεσης χρημάτων από την οικογένεια, και του υπαγόρευε τις επιστολές, τις οποίες υπέγραφε με «βιολογικό του υλικό».

Τόσκας: Οι περισσότεροι από τους απαγωγείς έχουν συλληφθεί

Μάθημα για να διδαχθεί σε αστυνομικές σχολές είναι η υπόθεση Λεμπιδάκη, δήλωσε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που βρίσκεται στην Κρήτη και ενημέρωσε παράλληλα πως οι περισσότεροι από τους απαγωγείς έχουν συλληφθεί.

«Η επιχείρηση ήταν τέλεια», επισήμανε ο υπουργός, καθώς τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες και όλα έγιναν όπως έπρεπε.

«Σαν υπουργός δίνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους και στους απλούς αστυνομικούς, είμαστε όλοι περήφανοι. Όλη η κοινωνία βλέπει ότι η ΕΛΑΣ απέδειξε ότι διαθέτει ικανά στελέχη», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη φως στην υπόθεση της απαγωγής δίνει η κατάθεση του ίδιου του Μιχάλη Λεμπιδάκη στους αστυνομικούς (δείτε εδώ).

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του τελευταίου χώρου που κρατούνταν ο επιχειρηματίας: