Skip to main content

Ελεύθερα τα 12 άτομα που προσήχθησαν μετά την κηδεία Κατσίφα

Τα άτομα έμειναν για επτά ώρες στο αστυνομικό τμήμα για αρκετές ώρες. Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία η ΕΛΑΣ

Ελεύθερα αφέθησαν τελικά στις 3 τα ξημερώματα τα 12 άτομα που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Τα άτομα έμειναν για επτά ώρες στο αστυνομικό τμήμα για αρκετές ώρες. Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν κορυφαία στελέχη της ομογένειας στη Βόρεια Ηπειρο.

Πρόκειται για τους Μπάμπη Καραθάνο- Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο Πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ, Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης.

Ο κ. Ντούτσης μίλησε στο OpenTV και περιέγραψε πώς έγινε η προσαγωγή αλλά και τι συνθήκες επικράτησαν στο Αργυρόκαστρο.

«Κυκλοφορούσαμε στη Δρόπολη, όταν ξαφνικά μας κύκλωσαν τέσσερα αυτοκίνητα, μας πήραν τα κινητά και μας πήγαν για εξακρίβωση στοιχείων» περιέγραψε τη στιγμή της προσαγωγής.

«Στο ΑΤ Αργυροκάστρου μας συμπεριφέρθηκαν καλά αλλά μετά μας φύλαξαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Μας είχαν τον καθένα ξεχωριστά, δεν μας άφηναν να μιλήσουμε με κανέναν» είπε ο κ. Ντούτσης για όσα συνέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Κατά την εκτιμήσή του η προσαγωγή έγινε «για εκφοβισμό, ότι εμείς κάνουμε κουμάντο».

«Ουσιαστικά ήταν σπάσιμο νεύρων», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, λίγο αφού αφέθηκε ελεύθερος, αναφέροντας ότι «δεν μας είχαν πει τι ακριβώς θέλουν».

Και αυτός είπε ότι τους σταμάτησαν σε μπλόκο, εκτιμώντας ότι τους παρακολουθούσαν, αφού αρχικά ήταν από πίσω τους, όμως τους προσπέρασαν για να τους σταματήσουν.

«Μας απείλησαν ότι θα μας πάνε στα Τίρανα, ότι θα μας δικάσουν», είπε, τονίζοντας ότι, «αυτή είναι η πορεία της χώρας που θέλει να γίνει ευρωπαϊκή».