Skip to main content

Ελεύθεροι οι γονείς της μικρής Μαρίας - Στις 6 Μαΐου η δίκη

Οι γονείς της μικρής Μαρίας, οι οποίοι αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 6 Μαΐου η δίκη των γονέων της μικρής Μαρίας, λόγω της αποχής των δικηγόρων. Οι γονείς της μικρής, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο δικαστήριο ο πατέρας δήλωσε άνεργος ναυτικός και η μητέρα ανέφερε οτι δεν εργάζεται για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

«Αυτο που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ενα λεπτό οι γονείς χάνουν απο την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε, πήγαν στο τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ και ο  Ερυθρός Σταυρός. Αποκλείεται να έφυγε απο το σπίτι και να κινήθηκε μόνο του. Κάποιος το πήρε και το άφησε σε εκείνο το σημείο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Αρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί»,  τόνισε ο δικηγόρος των γονέων, Σταύρος Γεωργόπουλος.

Οι κουμπάροι του ζευγαριού υποστήριξαν ότι οι γονείς του παιδιού είναι αξιοπρεπέστατοι και πως αγαπάνε τα παιδιά τους.

Η εισαγγελέας ανηλίκων, με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων που εξετάζουν το κοριτσάκι.

Η εισαγγελέας θα επιτρέψει την επιστροφή του παιδιού στους γονείς,  μόνο όταν οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον και ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών.