Skip to main content

Ελεύθερος υπό όρους ο Ο. Τζ. Σίμπσον μετά από εννιά χρόνια στη φυλακή

Ο διάσημος πρώην σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου εκτίει ποινή κάθειρξης 33 χρόνων από το 2008, για απαγωγή και ένοπλη ληστεία.

Ελεύθερος θα αφεθεί ο Ο. Τζ. Σίμπσον τον Οκτώβριο, μετά από εννιά χρόνια στη φυλακή καθώς η επιτροπή που εξέταζε το αίτημά του δέχτηκε σήμερα να αποφυλακιστεί υπό όρους.

Ο διάσημος πρώην σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου εκτίει ποινή κάθειρξης 33 χρόνων από το 2008, για απαγωγή και ένοπλη ληστεία.

Ο 70χρονος Σίμπσον πριν από 20 χρόνια είχε αθωωθεί για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του κι ενός φίλου της, στη λεγόμενη «δίκη του αιώνα» στις ΗΠΑ.

«Εύχομαι αυτό να μην είχε συμβεί ποτέ. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για το τσίρκο των media τώρα αλλά αν είχα καλύτερη κρίση τότε δεν θα συνέβαινε τίποτα. Δεν έχω χρησιμοποιήσει δικαιολογίες εδώ και 9 χρόνια αλλά δεν θα έπρεπε να έχω επιτρέψει σε αυτούς τους άντρες ασφαλείας να με βοηθήσουν γιατί ήταν εκεί μόνο για να βοηθήσουν τους εαυτούς τους», ανέφερε στην ακρόασή του.

Εμφανίστηκε στα μέλη του συμβουλίου αποφυλάκισης της Πολιτείας της Νεβάδα μέσω βίντεο από το Σωφρονιστικό Κέντρο Λάβλοκ.

Έσκυψε το κεφάλι και φάνηκε να δακρύζει όταν τα τέσσερα μέλη της επιτροπής ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της αποφυλάκισής του. Κατόπιν σηκώθηκε και έσφιξε τα χέρια του, ευχαριστώντας τους.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης τα μέλη της επιτροπής άκουσαν τις καταθέσεις της Αρνέλ, της ενήλικης κόρης του Σίμπσον καθώς και του Μπρους Φρόμονγκ, ενός από τους δύο εμπόρους αθλητικών αναμνηστικών που λήστεψε ο πρώην αθλητής τον Σεπτέμβριο του 2007.

Το συμβούλιο έκρινε ότι ο Σίμπσον κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του τήρησε τους κανόνες της φυλακής, δεν είχε προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του και δεν αποτελεί κίνδυνο για τους πολίτες.