Skip to main content

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 67χρονος οδηγός

Τι είπε στην πρώτη του κατάθεση ο 67χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, που συγκρούστηκε με τις δύο μηχανές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αφέθηκε ελεύθερος.

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 67χρονος οδηγός, το όχημα του οποίου συγκρούστηκε με δύο μηχανές, τα ξημερώματα της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σκορπίζοντας το θάνατο σε τρία άτομα. 

Η αστυνομία σχημάτισε τη δικογραγραφία η οποία αναμένεται να διαδιβαστεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. 

Ο 67χρονος, υπήκοος Γερμανίας, ο οποίος ήταν στη χώρα μας για τουρισμό, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή της εισαγγελέως.

Στην πρώτη του κατάθεση, χθες, στους αστυνομικούς, αφού συνήλθε από το σοκ που είχε υποστεί, ο 67χρονος ισχυρίστηκε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες του GPS, ενώ κινούνταν επί της οδού Βασ. Γεωργίου, μπροστά από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε, αυτό που ήθελε ήταν να αλλάξει λωρίδα και από την μεσαία να μεταβεί στην αριστερή. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε ο 67χρονος δεν αντιλήφθηκε τις δύο μηχανές, οι οποίες βρίσκονταν, ήδη, στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Η πορεία, πάντως, του οχήματος ελέγχεται και από τα ίχνη που άφησε στην άσφαλτο.

Φως στα αίτια του δυστυχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, με τραγικό τρόπο, δύο νεαροί, ένας 22χρονος και ένας 28χρονος, καθώς και ένας 51χρονος, αναμένεται να ρίξουν οι περαιτέρω έρευνες.

Συγκεκριμένα, αναμένεται η έκθεση των πραγματογνωμόνων, η οποία θα κληθεί να απαντήσει εάν οι δύο νεαροί οδηγοί των μηχανών, είχαν ξεπεράσει τα όρια ταχύτητας.

Επίσης, αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα δείξουν εάν είχε καταναλωθεί αλκοόλ από τους εμπλεκόμενους οδηγούς στο τροχαίο.